Neobična Zubić vila - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Neobična Zubić vila

Neobična Zubić vila

El Ratón Pérez / The Hairy Tooth Fairy (2008.)

Castelao Producciones / Blitz film i video

94' animirani, komedija

Režija:           Juan Pablo Buscarini

Uloge: Alejandro Awada, Mariano Chiesa, Rolly Serrano, Delfina Varni, Fabián Mazzei, Ana María Orozco

Scenario:        Enrique Cortés

Producent/i:   Pablo Bossi, Julio Fernández

Zemlja:          Argentina / Španjolska

Linkovi: službena stranica
imdb

Neobična Zubić vila

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
5
0.00

Zubić vila urbani je mit iza kojeg se krije skupina miševa koja živi na brodu te skuplja i obrađuje ispale zubiće da bi ih zamijenila za zlato. Eh taj kapitalizam...

U središtu ove priče je Lucía energična i zaigrana djevojčica kojoj ispadne mliječni zub. Njezini roditelji - otac Santiago, nezaposleni kuhar, i majka Pilar, uspješna arhitektica pretrpana poslom, umiruju Lucíu objašnjavajući da će već iste noći mišić doći u njenu sobu po zub i umjesto njega joj ostaviti novac. Nitko od njih ne sluti da je baš time započela jedna neobična i čudesna priča. Naime, zubić vila je u ovom slučaju miš Pérez koji živi na brodici, u luci, s ostalim miševima kojima donosi zubiće koji ispadnu djeci.

Miševi čiste i oblikuju zubiće pretvarajući ih u blistave bisere koji se gradskom kanalizacijom prenose do gradskih draguljara koji ih mijenjaju za zlato. Ono što je trebao biti rutinski posao za legendarnog glodavca, neočekivano se pretvara u noćnu moru kad zlobni lupeži otimaju Péreza da bi zauzeli njegov brod i ukrali mu blago. Lucía za to sazna i ignorira zapovijed roditelja te bez razmišljanja o posljedicama kreće u akciju spašavanja Péreza. Tada započinje čudesna pustolovina koja završava spoznajom da ne moraš biti dijete da bi vjerovao u bajke.


'Neobična Zubić vila', trailer

Režiser 'Neobične Zubić vile je Juan Pablo Buscarini, rođen u Rosariu, u Argentini 1962. godine. Studirao je kompjutorsku animaciju na Sveučilištu Middlesex, a karijeru je započeo radeći u animacijskim studijima Virtual S u Londonu i Centre National de la Bande Desinée u Francuskoj. Do sada je radio na nekoliko animiranih filmova ('Dibu', 'Dibu 2') te je također dizajnirao brojne multimedijske igrice, što govori o kvaliteti animacije u 'Neobičnoj Zubić vili'.

Svoju odluku o početku snimanja ovog filma komentira ovako: 'Iznenadila me činjenica što nitko iz latinskoameričke filmske industrije još nije snimio film o tako preslatkom liku kao što je neobična zubić vila. Budući da se bavim animacijom i filmovima za mlade, odlučio sam se prihvatiti režije filma u čijem je središtu jedan od protagonista bajke koja je već dugo dio našeg kulturnog nasljeđa.'

Inače film je svojevrsnu hrvatsku premjeru doživio na petom Zagreb film festivalu, a od 06. ožujka u kinima će se moći vidjeti i njegova sinkronizirana verzija. Pa će tako Pérez biti preimenovan u Zubića (Ivica Zadro), a Luciji će glas posuditi mlada Buga Marija Šimić ('Duh u močvari'). Tu su još i Hrvoje Klobučar, Filip Grladinović, Sanja Marin i još mnogi drugi tako da najmlađima uopće neće biti teško pratiti pustolovine 'Neobične zubić vile'.