Američki ninja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Američki ninja

Američki ninja

American Ninja (1985.)

MGM / Continental film

95' akcija, avantura

Režija:           Sam Firstenberg

Uloge: Michael Dudikoff, Guich Koock, Judie Aronson, Steve James, Don Stewart

Scenario:        Paul De Mielche, James R. Silke, Avi Kleinberger, Gideon Amir

Producent/i:   Menahem Golan, Yoram Globus, Avi Kleinberger

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Američki ninja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.17
6
0.00

Iako nikada nije stekao status Ramba, a ni kritike ga nisu mazile, mnogi će se rado prisjetiti ovog ninja klasika osamdesetih.

Michael Dudikoff je Joe, bivši kažnjenik koji se vojski pridružio kako bi izbjegao zatvor završivši u američkoj bazi u jugoistočnoj Aziji. Joe ima tendenciju da se zamjeri svima, pa čak i poručnika i to usprkos činjenici da mu je spasio kćer od terorista i ninja ratnika.

Ubrzo doznajemo da su gotovo svi više pozicionirani vojni dužnosnici korumpirani te da tamošnju desničarski najstrojenu vojnu opciju opskrbljuju oružjem pomažući ih tako u borbi protiv komunista.

Glavni negativac je francuz Ortega, trgovac oružjem koji uz asistenciju sadistički raspoloženog ninje povlači glavne poteze. Ortega je zabrinut za budućnost svoje uhodane opracije koju Joe ugrožava.

Ovaj pak pati od gubitka pamćenja te se ne može sjetiti kako je ovladao impresivnim, istočnjačkim borilačkim umijećem koje će mu pomoći u dokazivanju pred budućim buddyjem, te naravno, u neizbježnom sukobu sa Ortegom i njegovim ljudima.

Režiser Sam Firstenberg naglasak je stavio na akciju, akciju i samo akciju u kojoj prednjači nabrijani Michael Dudikoff i partner mu Steve James.

i.k.