Čudovište iz vode - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Čudovište iz vode

Čudovište iz vode

The Water Horse: Legend of the Deep (2008.)

Sony Pictures

111' avantura, obiteljski, fantastika

Režija:           Jay Russell

Uloge: Emily Watson, Alex Etel, Ben Chaplin, David Morrissey, Brian Cox

Scenario:        Robert Nelson Jacobs

Producent/i:   Robert Bernstein, Charlie Lyons, Barrie M. Osborne, Douglas Rae

Zemlja:          SAD / Velika Britanija

Linkovi: službena stranica

Čudovište iz vode

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.20
5
0.00

Postoje mnoge priče i legende vezane uz  iz Loch Ness i stvorenje koje (navodno) u njemu živi. U ovom filmu ono se zove Crusoe.

Scenarij 'Čudovišta iz vode' temelji se na romanu poznatog engleskog pisca Dicka King-Smitha, inače kreatora najpoznatijeg praščića na svijetu – 'Babea'. Radnja filma smještena je u Škotsku za vrijeme Drugog svjetskog rata te počinje kada dječak po imenu Agnus (Alex Etel) pronađe čudno jaje na obali Loch Nessa. Uskoro se iz jajeta izlegne stvorenje nalik dinosauru koje postane Agnusov neobični kućni ljubimac.

Agnus svog novog prijatelja, mitskog 'vodenkonja', nazove Crusoe i njih se dvoje počinju bolje upoznavati i zbližavati. Kako vrijeme prolazi, Agnus uviđa da je sve teže skrbiti se za nestašnog Crusoea zbog njegovog zapanjujuće brzog razvoja i zbog vojnika koji, stacionirani u blizini, počinju sumnjati da se nešto čudno događa. Uskoro, Agnusu postaje skoro pa nemoguće očuvati njegovu 'malu' tajnu te mora pronaći način kako spasiti Crusoea.


'Čudovište iz vode', trailer

Ova simpatična priča o nesvakidašnjem prijateljstvu između dječaka i neobičnog stvora prošla je poprilično dobro kod kritičara. Na internet stranici Rotten Tomatoes 'Čudovište iz vode' osvojilo je 72%, a mišljenje koje prevladava je da ovo kvalitetan film koji će osvojiti srca i probuditi maštu publike. Mnogi kritičari, kao npr. Beth Accomando s KPBS.org, ili Ken Fox iz TV Guide's Movie Guidea hvale glumce koji su radili na projektu, a posebno mladog Alexa Etela koji je odigrao glavnu ulogu. Također, pohvale idu i na račun priče koja je opisana kao 'inventivna', 'zabavna' i 'simpatična', a što se specijalnih efekata tiče, spomenimo samo da je taj posao odradila kompanija Weta koja je radila na 'Gospodarima prstenova' i 'Narnijskim kronikama'.

Sve u svemu, 'Čudovište iz vode' predstavlja jedan pravi, punokrvni obiteljski film koji će zabaviti i nasmijati svoju publiku. Zbog svojih izvrsnih specijalnih efekata, interesantne priče i elemenata fantastike sigurno je da neće razočarati kako najmlađe, tako ni one starije.