Dobro došli u džunglu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dobro došli u džunglu

Dobro došli u džunglu

The Rundown (2003.)

Universal Pictures / Blitz film i video

104' akcija, avantura, komedija

Režija:           Peter Berg

Uloge: Dwayne 'The Rock' Johnson, Seann William Scott, Rosario Dawson, Christopher Walken, Ewen Bremner

Scenario:        James Vanderbilt, Kario Salem

Producent/i:   Vince McMahon, Ric Kidney, Karen Glasser

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dobro došli u džunglu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.85
13
0.00

Darrabban 15.03.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Naivan, ali zabavan akcić

Već se dugo nakon Schwarzija nije pojavila toliko simpatična snagatorska faca kao Dwayne 'The Rock' Johnson. Nije čak ni toliko loš glumac, s obzirom na pozadinu profesionalnog hrvanja, a to je i dokazao i u nekoliko solidnih filmova, dobivši čak i vlastiti 'spin-off' baziran na njegovom liku u "Mumiji". Zato je "The Rundown" baš film po njegovoj mjeri, lagana akcijska zabava koja ne donosi ništa posebno inteligentno, ali niti ne vrijeđa svoje gledatelje.

Redatelj Peter Berg, inače poznatiji kao glumac, režirao je nekoliko zanimljivih filmova (gledatelji se vjerojatno najviše sjećaju solidnog 'Hancocka'), a ovdje je prilično uspješno odao počast akcijskim filmovima kakve smo imali prilike gledati 80-ih, sa dosta humora, naivnom pričom i dobro odabranom ekipom glavnih glumaca. The Rock je solidan kao principijelni utjerivač dugova, Seann Scott savršen za ulogu lajavog gnjavatora, a Christopher Walken se očito voli dobro zabavljati glumeći tipične negativce. Ansambl popunjava seksipilna Rosario Dawson, kao pobunjenica protiv nemilosrdnog tiranina Hatchera. Zanimljivo je da je brazilski gradić iz filma konstruiran pokraj Los Angelesa, mora se priznati da izgleda prilično autentično.

Nisam siguran zašto je odabran drugi naslov za europsku distribuciju, tako da kod nas ga možete pronaći pod "Welcome To The Jungle" odakle i prijevod naslova. Možda zato što je film imao skromniji učinak na američkim blagajnama i pomalo bezbojan izvorni naslov.

Sve u svemu ako ste željni malo staromodne zabave i dobrog miksa humora i akcije - ovdje ne možete pogriješiti za lagodnih sat i pol filmske zabave.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: