Slomljena krila - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Slomljena krila

Slomljena krila

Butterfly on a Wheel (2008.)

Lionsgate Entertainment / Blitz film i video

98' krimi, drama, triler

Režija:           Mike Barker

Uloge: Pierce Brosnan, Maria Bello, Gerard Butler, Claudette Mink, Chris Astoyan, Samantha Ferris

Scenario:        William Morrissey

Producent/i:   Pierce Brosnan, William Morrissey, William Vince

Zemlja:          Kanada / Velika Britanija

Linkovi: službena stranica
imdb

Slomljena krila

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.75
32
0.00

'Butterfly on a wheel' izraz je koji označava brutalno uništenje osjetljive pojave. U ovom slučaju leptir je jedna naizgled obična obitelj koja se upušta u opasnu igru s otmičarem njihove kćeri.

Neil (Gerard Butler) i Abby Randall (Maria Bello) sretno su oženjeni par iz čikaškog predgrađa. Neil je ambiciozan marketinški stručnjak, a Abby kućanica koja odgaja njihovu petogodišnju kćer Sophie. Cijela priča započinje na vikend nakon Abbynog rođendana. Neil ne može prisustvovati proslavi, budući da ga je šef pozvao u vikendicu izvan grada. U strahu da ne pokvari mogućnost napredovanja u partnerski status, on nerado pristaje.

Dok se voze, Randallovi opušteno razgovaraju o svojim uspjesima i planovima za budućnost, ali netko se iznenada uključuje u njihovu diskusiju – Ryan (Pierce Brosnan), čovjek koji ustaje sa zadnjeg sjedala s pištoljem u ruci. On je, zajedno sa suučesnikom, oteo njihovu kćer te se njezin uplašeni glasić čuje iz mobitela kojega je prinio Abbynom uhu. Neil i Abby se odjednom nađu na milost i nemilost čovjeku koji želi samo jedno - potpunu kontrolu nad njima tijekom sljedeća dvadeset i četiri sata.


'Slomljena krila', trailer

Film 'Slomljena krila' zasnovan je na ideji engleskog producenta i scenarista Williama Morrisseya, u suradnji s redateljem Mikeom Barkerom. Kada su njih dvojica prezentirala projekt kompaniji Irish DreamTime, čiji su vlasnici Pierce Brosnan i Beau St. Claire, kompanija je odmah uočili potencijal filma, kao jednoga od rijetkih trilera koji pozornost gledatelja privlače psihološkom igrom, a ne eksplicitnim nasiljem.

Iako je Brosnan često glumio u akcijskim filmovima, ovo mu je prvi pravi triler. Uz igranje glavne uloge, on je i jedan od producenata filma. Govoreći o priči, kaže: 'Riječ je o tri očajne osobe, tri strastvene osobe, tri osobe koje je život ozlijedio. O Ryanu na početku znate samo to da je luđak – možda terorist, svakako opasan i svakako pun boli. Film je pun igara moći i ono što Ryan zaista jest ubrzo postaje manje važno od onoga što Ryan želi.'