John Rambo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      John Rambo

John Rambo

Rambo (2008.)

Lionsgate Entertainment / Pa-Dora

93' akcija, drama, triler

Režija:           Sylvester Stallone

Uloge: Sylvester Stallone, Julie Benz, Paul Schulze, Matthew Marsden, Graham McTavish, Rey Gallegos, Tim Kang, Jake LaBotz, Maung Maung Khin, Ken Howard

Scenario:        Sylvester Stallone

Producent/i:   Kevin King, Avi Lerner, Sylvester Stallone

Zemlja:          SAD / Njemačka

Linkovi: službena stranica

John Rambo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.98
53
0.00

Stallone je neuništiv! Baš kada su svi očekivali odlazak u mirovinu, on postaje Rambo, najopasniji ratnik ikad, i hrabro odlazi u boj. Ratno polje: Burma.

Radnja filma odvija se dvadeset godina nakon događanja iz 'Ramba 3'. Vijetnamski veteran John Rambo (Sylvester Stallone) skrasio se u sjevernom Tajlandu, u blizini granice s Burmom te uživa u prirodi i izolaciji. Vrijeme provodi u lovu i ribolovu, ne mješajući se u građanski rat između burmanskih militanata i plemena Karen koji već šezdeset godina hara tim krajem. Njegovu mirnu svakodnevnicu prekida nekolicina misionara i boraca za ljudska prava koji žele unajmiti vodiča koji bi ih odveo u ratnu zonu.

Sarah (Julie Benz) i Michael Bennett (Paul Schulze) predvode misionare i čuli su da je u blizini čovjek koji bi im mogao pomoći. Nakon što objasne Rambu da je preopasno ići kopnom do izbjegličkih kampova jer je burmanska vojska postavila mine, zatraže od njega da im bude vodič. On isprve odbija, ali nakon što shvati da su u pitanju nevini životi pristaje pomoći. Dva tjedna kasnije, pred Ramba dolazi pastor Arthur Marsh (Ken Howard) s lošim vijestima – misionari se nisu vratili – i prijedlogom da uz pomoć unajmljenih plaćenika oslobodi taoce.


'Rambo', trailer

Stallone se zbilja unio u ovaj posljednji nastavak popularnog serijala. Odglumio je glavnu ulogu, režirao, napisao scenarij te se upisao i na listu producenata. Svoj silni angažman komentira ovako: 'Emotivno sam jako vezan za lik Ramba i ono što on predstavlja. Sigurno da je lakše dati nekome drugome da odradi posao, ali bi mi onda kasnije bilo žao. Na ovaj način ja ću u potpunosti biti odgovoran za uspjeh ili propast filma.'

'Rambo' je pobudio popriličnu znatiželju kako kod kritičara tako i kod fanova. Stallone tvrdi kako je ovo bilo jedno od njegovih najtežih snimanja, a zbog fizički zahtjevne uloge koristio je i ilegalne supstance. Snimanje nije bilo ništa lakši posao - odvijalo se na autentičnim lokacijama na granici s Burmom gdje je ekipa svjedočila stvarnim ratnim užasima. Sigurno je da će neki 'Ramba', kao i ostale old school junake, dočekati s podsmjehom, ali smijali su se i posljednjem 'Rockyu' pa je film zadovoljio kritičare i oduševio fanove.

Film u hrvatska kina stiže 24. siječnja - dan prije službene američke premijere, tako da će hrvatski fanovi među prvima na svijetu mogu svjedočiti novim poduhvatima legendarnog Ramba. Za one najnestrpljivije tu je interaktivna službena stranica koja nudi dodatne informacije što se tiče mjesta radnje, oružja, likova i još koječega.