John Rambo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      John Rambo

John Rambo

Rambo (2008.)

Lionsgate Entertainment / Pa-Dora

93' akcija, drama, triler

Režija:           Sylvester Stallone

Uloge: Sylvester Stallone, Julie Benz, Paul Schulze, Matthew Marsden, Graham McTavish, Rey Gallegos, Tim Kang, Jake LaBotz, Maung Maung Khin, Ken Howard

Scenario:        Sylvester Stallone

Producent/i:   Kevin King, Avi Lerner, Sylvester Stallone

Zemlja:          SAD / Njemačka

Linkovi: službena stranica

John Rambo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.98
53
0.00

layos 11.10.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Najbolji Rambo

Film koji se odvaja po svemu od prijasnjih dijelova.Borba je mnogo realisticnija,mnogo vise akcije,dijalozi i atmosfera samog filma je mnogo bolja u ovom zadnjem dijelu Ramba.Licno ovo je po meni jedan od najboljih akcionih filmova godine.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

don corleone 03.04.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Odličan!

Ovo mi je najbolji Rambo film! Stallone sad kad je stariji izgleda bolje nego kad je mlad. Prije je imao onu smiješnu frizuru. Ovo mi je omiljeni dio!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blond 01.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Zabavno

Rambo ko Rambo.Krasi ga plitka priča i dobra,ZABAVNA akcija.Međutim,moram pohvaliti Stalloneovu režiju koja je vrlo dobra.Odlično je uhvatio lokacije,a akcijske scene su impresivne,pogotovo scene masakriranja seljaka koji djeluju brutalno,ali i realno do bola.Isplati se pogledati barem zbog neuništivog Stallonea.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lale.jug2 gmail.com 16.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

ok!!

vidi se da je i stalone sazrio i da je tehnologija napredovala što se tiče efekata do sad mi je ovo najbolji dio ramba

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

borosana 05.04.2011 Ocjena recenzije : 0.0

rambo rules!!!

prva liga-glumci, tempo, radnja (pazi mene!?), efekti....sve odlično. naš junak uz pomoć grupe plačenika (mala zanjerka da ih je trebalo više ostat živo jer su mi bili dragi, al što je tu je) odlazi spasiti grupu hodočasnika/pacifista koji misle da se je svije lijepo mjesto i da se da mijenjati... moš mislit. film, u biti poučan

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 07.03.2010 Ocjena recenzije : 1.0

krvava mirovina

Pogledao sam ovaj film tek sada iako je izišao ima gotovo tri godine. I prije nego sam film pogledao znao sam da me čeka plitka priča, malo uzvišenih rečenica o ratu - koje su usput klišejizirane do bola i naravno puškaranje i ubijanje koje je samom sebi svrha.
Film je iznimno kratak, linerane radnje s malo dijaloga i podosta akcije. Naravno nekima je ovaj film fora ponajviše zbog Rambove makljaže i mačizma, meni je sve to plitko, iako sam i sam fan računalnih FPS igara ovo me se nije dojmilo. Ocijenio bih ga kao tipičnu akcijsku glupijalu za tinejđere koja služi ugađanju muškom egu.
Također dao bih komentar da je akcija i ubijanje pretjerano a protivnici se raspadaju kao da su od pudinga - što je po meni neuvjerljivo i s namjerom da poveča postotak krvi. Rambo je ostao masa mišiča tupog pogleda i šutljive narave. Laknulo mi je kad se na kraju filma konačno vratio kuči ostavljajući mi tako utisak da je ovo zadnji dio Rambo tetralogije. A ja nažalost od svega pogledanog nisam ostao bez daha nego sam ostao zadovoljan što je kraj besmislenom ubijanju jednog ostarjelog veterana s manjkom inteligencije i viškom mišića.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 26.01.2010 Ocjena recenzije : 3.33

Tko voli...

Ne mogu reći da sam iznenađem najnovijim Rambom. Radnja mlaka, karakterizacije nema, sve je podređeno akciji koja ne razočarava jer Stallone zna kako snimiti akcijske scene. Malo iznenađenje predstavlja krvavost istih scena. Niti jedan Rambo do sada nije imao toliko krvi, toliko letenja udova, paranja crijeva pa čak i čupanja grkljana golim rukama. Upravo ta količina brutalnosti pomalo ubija zabavu koju očekujete od ovakvog filma te pojačava dojam da je film rađen za mlade generacije, odrasle na krvavim igricama punima pucačine. Oko radnje se Stallone nije niti trebao puno truditi jer svi shvaćaju da je Rambu rat u krvi i da je on stroj za ubijanje. Očito ne pokušavajući nadmašiti prvi film koji je imao zanimljivu radnju, Stallone sve karte baca na realističnu akciju te tako mudro skreće pozornost sa sebe. Očito je i sam svjestan svog izgleda koji nikako nije reprezentativan, te Sly izgleda prilično loše s viškom uzetih steroida. Četvrti u seriji filmova o Rambu sigurno je najbrutalniji s čak 236 mrtvih tijela ili u prosjeku 2.59 po minuti. Tko voli nek izvoli, ja ipak više preferiram Stalloneov rad u zadnjem Rockyu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Det._Harry_Callahan 19.06.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Povratak pravog, ''karakternog'' Ramba!

Sly Stallone višestruko je nadmašio očekivanja sa epilogom svoje sage o Rockyju Balboi, te mu primamljive ponude producenata počinju pljuštati sa svih strana. Stoga, vrlo mu je pametan potez što je odlučio sprati ljagu sa još jednog čuvenog alter-ega. Četvrti film o Rambu praktički je povratak korijenima, ''spiritualno'' je blizak Morrellovom književnom predlošku i njegovoj maestralnoj ekranizaciji iz 1980. koja trpi podcjenjivanja zbog sramotno loših, propatriotski obojanih nastavaka na koje je svršavao samo Roland Reagan (1985. i 1987.). Rezultat je smislen epilog cijele priče o nesretnom vijetnamskom veteranu.
Nakon što je uvidio pravu besmislenost ratova i ubijanja, te se progonjen PTSP-om dao u potragu za mirom i božjim oprostom, Rambo uviđa kako ga duhovi prošlosti nikada neće ostaviti. Tako ga vojnička prisega nagovara da se uplete i u ratove s kojima uopće nema veze, kako bi stao na kraj nepravdi koja se događa nedužnom svijetu. Korumpirana burmanska vlada i u stvarnosti tako zvjerski okrutna kao što je prikazana u filmu, a njezini sadistički postupci podsjetili su Ramba na trenutke kada je proživljavao strahovita mučenja u vijetnamskom zatočeništvu.
Impresivan film i nadasve dirljiva posveta jednom filmskom liku većem od života, Sly se riješio stereotipova i autorski se preporodio, pa su time i veća očekivanja za njegove najavljene projekte u budućnosti (The Expendables - 23. 4. 2010.).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maximo 23.12.2008 Ocjena recenzije : 5.0

Brutala

Zabavan film,uvjerljivo najkrvaviji Rambo dosada,zbog nove tehnologije scene smrti izgledaju nevjerojatno,što se tiče toga jedino mu apocalypto parira,zamjerke;kratak ,vrlo kratak svega sat i 15-20tak minuta, claymore mina sa efektom nuklearne bombe i možda uskraćen vrhunac filma jer rambo glavnog negativca krkne bez emocija ili nekog većeg fajta

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Aftermath 19.06.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Rambo, vratio si se prekasno!

Film je solidna trojka, kao što je netko dolje rekao, da se film ne zove Rambo prošao bi nezapaženo.
Smeta me što Rambo u filmu nije skinuo majicu (nisam gay) ali bar da vidimo u kakvoj je formi.
Radnja je jednostavna, rambovska.
Ne sviđa mi se što Rambo ubija negativce iz jednog mitraljeza na kamionu 10-ak minuta. Trebali su to bolje smislit, recimo da im radi zamke ili nekakvo taktičko sređivanje negativaca. Ovako imamo koljačinu sa više mrtvih nego u svim tarantinovim filmovima zajedno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

niksa666 22.05.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Ubij, zakolji...

...jer Rambo postoji, a gdje su ostali, ostali, ostaliiiiiiii.... :))
(malo parafraziram navijački pjesmu)

Daj, ajde u penziju, prestani piti hormon rasta i snimi nešto novo, ako si u stanju!

Akcija sami sebi svrha! To je naš Rambo. Tko voli nek izvoli!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Tamagochi 17.04.2008 Ocjena recenzije : 5.0

Rambo kick ass!!!!!

Ma šta??!! Stari loši Rambo??!! Hahaha...pa šta si gledao film ako ti je serijal loš? Ali kad već spominjemo serijal...serijal je daleko od lošeg. Krenimo redom...prvi film je legendarno remek djelo, ratna drama o veteranu koji se teško prilagođava društvu ali i društvo teško prihvaća njega što dovodi do katastrofe. Drugi filma je pak jako dobar akcić 80-ih godina sa jedom ozbiljnom političkom porukom. Doduše ne tako jako naznačenom, ali ipak prisutnom. Da ga je i režirao Cameron koji je inače napisao scenarij zajedno sa Stalloneom, vjerojtano bi ga danas svi smatrali remekdjelom, no ovako je većini tek prosjek i po mom mišljenju podcijenjen. Treći film je ajde priznajem blesav, pretjeran i glup...ali je ujedno najzabavniji do svih. Pravi primjer no brane zabave kakvu mnogi današnji Rambo wanna be filmovi neće doseći.
A četvorka...četvorka je jednostavno fenomenalna. Možda je pretjeran u nasilju, ali opet možda i nije, ali na kraju krajeva to je jedna priča o čovjeku koji cijeli život ratuje. Stallone koristi nasilje kako bi nam prikazao duševno stanje gl. junaka, kako bi pokazao da je nasilje ponekad potrebno kako bi se suzbilo nasilje, a istovremeno je i zabavno.
Uglavnom fenomenalan film!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

undying 01.04.2008 Ocjena recenzije : 1.0

stari loshi rambo

da nije rambo, film bi prosao neprimjecen. rambo izgleda staro i ofunjalo, cak ga ni sminka ne moze popraviti. radnja tanka, bas rambovska. samo sto ovaj puta ima nekolicinu placenika uz sebe. nije vishe ni rambo kao sto je nekad bio.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sinja 22.03.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Nije loše! Uopšte nije loše!

Iznenadih samu sebe što odgledah ove potoke krvi i gomile otkinutih udova i na kraju zaključih da film uopšte nije loš!
Pravi Rambo, nema šta! Malo priče, puno akcije, dinamična radnja, nema skretanja s teme, ljubavnih momenata i sl.
Puno bolji kambek nego onaj Bruce-a W. (ono šepurenje na krilima aviona ga je pokopalo u mojim očima :)).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rocky_71 07.03.2008 Ocjena recenzije : 4.0

Firt Blood

Pošto sam veliki obožavatelj Sylvester Stallonea mogu reći samo tako nastavi. Vjerojatno će se snimati još jedan nastavak zbog toga što je sa producentima potpisao ugovor da će snamiti dva filma. Film je pun akcije, pucačine i tabačine što veliki fanovi akcije obožavaju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Semmy 07.03.2008 Ocjena recenzije : 5.0

Odlično!

Očekivao sam da će ovaj dio biti dobar,ali mi je najbolji dosada,makar je Stallone već u godinama.Efekti su odlični i film mi je jednostavno"ODLIČAN"!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 11.02.2008 Ocjena recenzije : 4.0

john legendo

najkrvaviji nastavak dosad, čak 226 mrtvih,mesa i krvi posvuda. ono šta sam očekivao od ramba to i dobio.
ratttarrraattaaaaa

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

davorsite 31.01.2008 Ocjena recenzije : 4.0

Povratak Ramba

Odličan akcijski film u kojem Sylvester Stallone opet glumi ratnog veterana Johna Ramba. Iako ima oko 60 godina još je u dobroj formi ali ne vjerujem da će snimiti još kojeg Ramba. Ovo je zadnji. Film ima dosta dobre akcije i eksplozija. Uz Stallonea glumi i Julie Benz koja je meni poznata po ulozi u seriji Angel. Još bih spomenuo jednu rečenicu iz filma koja bi trebala biti u opisu filma ''Killing is easy as breathing''.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

slomljeno_krilo 30.01.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Standardan "rambovski" film.Dođoh pobih odoh. Prožet sa nekoliko "temeljnih misli" kad ga Sarah moli za pomoć a kasnije i kad sam Sly razgovara sa plaćenicima. Scene su dosta realne,više me se dojmila scena napada na selo nego ona kad se probiju iz kampa.A tek ono sa "super bombom"...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kryptonite 29.01.2008 Ocjena recenzije : 4.0

Očekivao sam i da pobije one konje...

Ok, film nije za zabavu... jako je okrutan, prizori su zastrašujući, najkrvaviji rambo do sad... Spašavanje vojnika Ryana ili Platoon se ne mogu mjeriti s količinom nasilja u ovom filmu... al to se od Ramba i očekuje.. Zato sto se mene tiče Thumbs up, dosta kvalitetan film i dostojan nasljednik... ako ne i najbolji ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: