Dvojnik - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dvojnik

Dvojnik

The Valet (La Doublure) (2006.)

Gaumont / Blitz film i video

85' komedija

Režija:           Francis Veber

Uloge: Gad Elmaleh, Alice Taglioni, Daniel Auteuil, Kristin Scott Thomas, Richard Berry, Virginie Ledoyen, Dany Boon, Michel Jonasz, Michel Aumont, Laurent Gamelon, Patrick Mille, Michèle Garcia, Philippe Magnan, Jean-Yves Chilot, Irina Ninova

Scenario:        Francis Veber

Producent/i:   Patrice Ledoux

Zemlja:          Francuska

Linkovi: službena stranica
imdb

Dvojnik

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
6
0.00

Svatko od nas je makar jednom u životu prevario nekoga pa nije ni čudo da je i Pierre. U strahu od skupog razvoda dosjetio se nečeg vrlo neobičnog i zabavnog.

Milijardera Pierrea Levasseura (Daniel Auteuil) fotografirali su paparazzi s ljubavnicom Elenom (Alice Taglioni), koja je, usput rečeno, vrhunski top model. Fotografija se munjevitom brzinom našla na naslovnicama tabloida te Pierreu sada prijeti razvod katastrofalnih razmjera. Kako bi razuvjerio ženu (Kristin Scott Thomas) da se radi o preljubu i na taj način uštedio milijune, smišlja nevjerojatnu laž. Uvjerava svoju suprugu da je treći čovjek koji se usput našao na slici, u biti Elenin partner.

Taj čovjek je Francois Pignon (Gad Elmaleh), običan dečko iz susjedstva koji će uskoro proživiti ono što se može nazvati 'san svakog muškarca'. U stan će morati primiti prekrasnu Elenu i glumiti s njom sretnu vezu. Usprkos početnim problemima, njih dvoje se uskoro počinju zbližavati i bolje upoznavati. Francois će ubrzo steći poštovanje poznanika i samopouzdanje, a Elena će spoznati kako izgleda 'normalan' život i dečko. Ipak, Pierreova žena sazna za cijelu priču i odluči to iskoristiti.


'Dvojnik', trailer

Scenarist i režiser 'Dvojnika' je stari lisac francuske kinematografije Francis Weber. Počeo se baviti glumom u kasnim 1960-ima, ali se ipak bolje snašao 'iza' kamera. Najviše se bavio pisanjem scenarija za filmove i predstave, a uz to je našao i vremena za režiju i produciranje. William Arnold iz Seattle Post-Intelligencera dobro je upoznat s Weberovim radom te je 'Dvojnika' opisao kao 'njegov najbolji film do sada' te nadodaje da 'ga se definitivno isplati pogledati'.

Francuske komedije su inače poznate po svojem jednostavnom i zabavnom humoru, što je primjetio i Jules Brenner koji je na internet stranici Cinema Signals napisao 'Francuzi su toliko dobri u stapanju komedije i romanse i to rade već toliko dugo da se može reći kako vladaju na tom području'. 'Dvojnik' ipak nije uspio oduševiti sve, a među njima su i Robert Denerstein i John Beifuss koji ga nazivaju dosadnim i neinteresantnim. Inače, film je do sada na box officeu zaradio preko 2 milijuna dolara, a Rotten Tomatoes mu je dodijelio 68%.

Ljubitelji šarmantne francuske kinematografije neće propustiti ovu komediju s humorističnnim likovima i događajima, a muški dio publike zasigurno će interesirati kakav je osjećaj dijeliti kupaonicu i spavaću sobu sa super modelom.