Neka cvate Aspidistra - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Neka cvate Aspidistra

Neka cvate Aspidistra

Keep the Aspidistra flying / Merry war (1997.)
101' drama, romansa

Režija:           Robert Bierman

Uloge: Richard E. Grant, Helena Bonham Carter, Jim Carter, Harriet Walter, Julian Wadham

Scenario:        Alan Plater (prema romanu Georgea Orwella)

Producent/i:   Peter Shaw

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi: imdb

Neka cvate Aspidistra

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

London 30-ih godina. Temperamentni Gordon Comstock (R. E. Grant) obrazovan je, inteligentan i ambiciozan mladi pjesnik, nezadovoljan poslom autora reklamnih slogana u marketinškoj agenciji "New Albion", u kojoj kao grafičarka radi i njegova djevojka, romantična Rosemary (H. Bonham Carter).

Premda Gordonov simpatični šef Erskine (J. Carter) ima mnogo razumijevanja za ispade neodgovornog i lakomislenog mladića, koji smišlja efektne i duhovite slogane, Gordon jednog dana da otkaz. Odlučan pronaći neki lakši izvor zarade i više se posvetiti pisanju poezije. Gordon će ubrzo shvatiti da to nije nimalo jednostavno. Gordon iznajmi skromnu sobu u stanu stroge gospođe Meakin (L. Smith). Razočaran činjenicom da ne uspijeva živjeti kao umjetnik i raditi na svom kapitalnom djelu, Gordon bijes i frustracije smjesta počne iskaljivati na aspidistri, sobnoj biljci na koju je gospođa Meakin osobito ponosna.

Raskošno producirana, emotivna romantična drama Roberta Biermana uspjela je ekranizacija romana 'Keep the Aspidistra Flying' Georgea Orwella.