Vještice iz Eastwicka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Vještice iz Eastwicka

Vještice iz Eastwicka

The Witches of Eastwick (1987.)

Warner Bros. Pictures/Continental Film

118' komedija, horor, satira

Režija:           George Miller

Uloge: Jack Nicholson, Ashton Kutcher, Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon, Veronica Cartwright

Scenario:        Michael Cristofer, John Updike (roman)

Producent/i:   Neil Canton, Jon Peters, Peter Guber

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Vještice iz Eastwicka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.67
6
0.00

Adaptacija romana Johna Updikea iz 1984. U raskošnu kuću u predgrađu Eastwicka se doselio Daryl Van Horne, upravo kada je monotonija nagrizla živote triju prijateljica.

Alexandra Medford (Cher), Jane Spofford (Susan Sarandon) i Sukie Ridgemont (Michelle Pfeiffer) tri su dokone domaćice koje žive u Novoj Engleskoj, ostavljene od svojih muževa. Žudeći za upoznavanjem čovjeka iz snova koji bi zadovoljio sve njihove potrebe, njih tri jedne kišne noći zajedno izraze svoje ogromne želje te stvore upravo takvog muškarca. Sutradan se u gradu pojavljuje Daryl Van Horne (Jack Nicholson), odurno bogat i divljega avanturističkog duha, koji za samo nekoliko dana u trima prijateljicama uspijeva probuditi velike moći.

Film je izbacio neke ozbiljnije teme kojima se knjiga bavi. U knjizi su 'vještice' okrutnije i koriste svoje moći da bi naudile svojim sugrađanima, osobito ženskim, te je puna kontroverznih motiva poput homoseksualizma, ubojstva i nabijenija je seksualnošću. U filmu je svu zloću ponio Jack Nicholson, tako da je film pretvoren u blagu, zabavnu razbibrigu. Knjiga je čak i optuživana, od strane feministica, za mržnju prema ženama jer ih prikazuje ovisnima o muškarcima.