Ja sam legenda - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ja sam legenda

Ja sam legenda

I Am Legend (2008.)

Warner Bros. Pictures / Continental film

101' drama, ZF, triler

Režija:           Francis Lawrence

Uloge: Will Smith, Alice Braga, Salli Richardson-Whitfield, Willow Smith, Charlie Tahan

Scenario:        Mark Protosevich, Akiva Goldsman

Producent/i:   Akiva Goldsman, David Heyman, James Lassiter, Neal H. Moritz, Erwin Stoff

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

Ja sam legenda

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.85
117
0.00

andja_12 20.09.2012 Ocjena recenzije : 0.0

...

I od Devlishusa isto tako.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andja_12 20.09.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Upozorenje

Nemojte čitati komentar od anne_77777 jer sadrži spoiler

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VolimFilm 01.07.2011 Ocjena recenzije : 4.0

JA SAM LEGENDA

Kao veliki ljubitelj Will Smitha pogledao sam film koji me se jako dojmio. Iako je iz knjige uzet samo lik Roberta Nevilla film mi je genijalan... Nevjerojatna priča o opstajanju puna napetosti iako se Mračnjaci pojavljuju tek nakon pola sata... meni najdraži film iako nije rađen po meni najdražoj knjizi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sineretve 03.11.2010 Ocjena recenzije : 4.0

Ja sam legenda

Nekako se ne mogu oteti dojmu kako se ovaj film mogao puno bolje napraviti... puno dinamičnije... pa ako treba i spektakularnije... ispada dosta površan uradak sa podosta nelogičnosti i šupljina u scenariju... Will Smith solidan... iako mi je jedna od nelogičnosti i sami njegov odabir za ovu ulogu... sve u svemu isplati ga se pogledati... ali... neće Vas oboriti s nogu...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Det._Harry_Callahan 23.06.2009 Ocjena recenzije : 3.5

Odvratno, svetogrđe!!!!!!!!!

Da je bilo sreće, krajem 1990-tih kultni književni SF klasik Richarda Mathersona na filmu bi ovjekovečen suradnjom glumca Arnolda Schwarzeneggera i redatelja Ridleyja Scotta. Nažalost, za tadašnje pojmove nemoralnih 150 milijuna dolara, kao i neki komercijalno-kreativni promašaji navedene dvije hollywoodske dominante ozbiljno su zakinule fanove znanstvene fantastike, pa smo evo tek krajem 2007. konačno dobili ''Ja sam Legenda''.
Iako bi bilo bolje da nismo. Ovo je za mene silovanje hvaljenog Mathersonovog predloška, materijal se zaglupljivao kako se publiku ne bi zamaralo uvjerljivim objašnjenjima i situacijama, a da ne govorim o već spominjanoj završnici (u kino-verziji) koja je apsolutno zgrozila gledatelje koji su pročitali knjigu. CGI dizajnirani zombiji toliko su nakaradni da su očito nedjelo Francisa Lawrencea (Constantine), videospotovskog filmaša koji stoji iza kamere. A usput, iako se načelno radi o hororu, film ima cenzorsku oznaku PG-13 što znači da je primjeren širokoj (čitaj: obiteljskoj) publici - MRŠ! Zbog svega toga, film djeluje krajnje isprazno, iako ga uvjetno (ali samo uvjetno) spašava par emotivno nabijenih scena za koje je zaslužna glavna protagonistica filma, ženka njemačkog ovčara Samantha. Primjećujem da mnogi hvale Willa Smitha, ali uz svo dužno poštovanje prema njegovom očitom trudu kao i priznatim ozbiljnim ulogama (Ali, Pursuit for Happiness) ovaj je film njegov tipični ''one man show'' (mali podsjetnik - uskoro će sa Spielbergom rimejkati Oldboyja, da, klasik Chan-Wook Parka!).
Da ne duljim, zbog neozbiljnog pristupa autorske ekipe izuzetno sam okrutan prema ovom filmu!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mareva 31.08.2008 Ocjena recenzije : 2.25

loše

ivaj film sam pogledala samo zato što sam čula da će na videu biti originalan kraj a ne onaj koji je osmišljen radi komercijale. inače ga vjerojatno ne bi ni pogledala. a ispalo je da ni na videu nema originalnog kraja, kolikon se meni čini. pljuga. čista pljuga. ni will smith nije dovoljan da bi spasio situaciju. film traje sat i pol koji su dobro rastegnuti i popunjeni beznačajnim stvarima a ne otkrivaju ono što je najvažnije. po originalu bi se ispostavilo da je neville zapravo badguy koji je pobio mnogo tih mračnjaka a oni se samo bor za svoj život. ima li to smisla? onaj koji je pratio pažnju će se sjetiti da je anna upitala njega zar su svi oni na fotografiji mrtvi a ima ih bogme puno. znači kraj je ipak drukčije zamišljen! da sam pogledala takav kraj film bi dobio možda i peticu ali ovako sam se samo razočarala šta ni na videu nema originala!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

snow queen 23.08.2008 Ocjena recenzije : 2.5

odličan film....ostati sam na svijet....apsolutni hit

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Aeron 21.08.2008 Ocjena recenzije : 2.0

Genijalno!!!!!!!!

Ovako dobar film nisam već dugo gledao. Smithova gluma je fakat uvjerljiva. Meni je ovo njegov najbolji film. Za pet (ma i više kaj se mene tiče)!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

erakovi 25.07.2008 Ocjena recenzije : 1.0

LEGENDA ZA ZABORAV

Potpuno prazan film. U posljednje vrijeme sceenaristi nemaju nekakvu maštu i uvjeren sam da bi sa budžetom koji je imao svaki naš i osrednji redatelj napravio bolji film. Žalosno, ali istinito.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

vicebite 24.07.2008 Ocjena recenzije : 5.0

Legenda

Meni se film svidio , radnja mi je zanimljiva , will Smith je sasvim pristojno odradio ovu ulogu samog covjeka okruzenog zombijima , atmosfera je takoder predobra

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

devlishus 23.06.2008 Ocjena recenzije : 1.0

i pse ubijaju zar ne

lijepo smisljen scenarij jos da su ga malo ubrzali i nisu cuvali špek za kraj bio bi ovo super film.ipak glavni lik umire u filmu,a to je zadnji put vidjeno u gladijatoru koliko se sjecam

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Demostant 16.06.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Isčekivanje??

S nevjerojatnim oduševljenjem sam očekivao dolazak ovoga filma u kina. Nažalost očekivanja nisu ispunjena u potpunosti. U filmu ima hrpa neobjašnjenih/nelogičnih događaja. Računalna animacija je relativno loša. U filmu je odlično prikazano stanje uma (Smith) osobe koja je potpuno sama bez kontakta s drugim ljudskim bićima. Usprkos tome film je imao veliki potencijal samo da su si scenaristi i režiseri dali malo više truda :-(( Nažalost, samo na tragu Omega man-a.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie_obssesion 10.06.2008 Ocjena recenzije : 5.0

Will Smith je legenda !

Evo upravo odgledah film na DVD-u
i krenoh pisati recenziju. Hm.. šta reći, puno bolje nego što sam očekivao a kao što i sam naslov govori, Will je dao svoj maksimum u ovom filmu te smatram da je sa ovom ulogom samo još više zabetonirao status zvijezde, jer on stvarno to i je. Definitivno njegov karakterno najjači film. Radnja filma je dosta interesantna, kako je to rađeno po književnom predlošku, bio sam uvjeren da nemože biti loš ... i ustanovio da je to istina. Na stranu specijalni efekti, pobješnjeli psi i ljudske prikaze, priča o pojedincu koji se našao u ovakvoj situaciji je najbitnija i najupečatljivija u cijelom filmu.

Definitivno ispunjen film kao i moja očekivanja. MUST SEE!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

istrazitelj 03.06.2008 Ocjena recenzije : 2.5

Vrlo dobro

Volim pogledati filmove koji su napravljeni na osnovu književnog predloška. Prije 4 - 5 godina sam pročitao knjigu i oduševio se. Film je na tragu knjige i vjerno prenosi atmosferu pustog grada. Will Smith je briljantan, te se može izvrsno vidjeti njegovo psihološko propadanje i prelazak u ludilo. Kraj filma nije istovjetan knjizi i samo zbog toga dajem ocjenu 4. Originalno, Robert Nevill zlostavlja zaražene i ..., ne želim sve otkriti. Ko' je zainteresiran, neka pročita knjigu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Mihaela 02.06.2008 Ocjena recenzije : 4.0

Odlično

Kad se film otvorio u kinima nisam išla gledat jel sam mislila ako film bude dosadan, a ja sjedim na kraju reda u kinu, ne smijem pušit, a kokice sam pojela još dok su trajale reklame - sat i pol pretvorit će se u dan i pol. Kakva greška! Film je odličan! Will Smith penje se na ljestvici mojih omiljenih glumaca. Atmosfera praznog New Yorka i život Will Smitha odlično prikazana. Zamjerka jedino, kao i mnogi prije mene, zombijima. Obavezno gledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Holly-Man 30.05.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Nije ispunio očekivanje

Što reći,..osjećam se prevarenim.Odgledao sam ga u Cinestaru. Očekivao sam odličan film, pogotovo što je nositelj filma W.Smith (izvrstan kao i uvijek),no dobio sam samo gledljiv film bez puno radnje. Početak filma je odličan, dok se redatelj negdje u sredini totalno gubi, pa na kraju opet pronalzi put (ko da se i sam nalazi u postapokaliptičnom NY).
Šteta, mogao je biti puno puno bolji...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anna_77777 30.05.2008 Ocjena recenzije : 2.5

Odličan film

Ovaj film me je stvarno oduševio. Iako sam se pola filma smijala a pola filma plakala ... uživala sam.
Will Smith je odličan glumac, htjela bih i nastavak ove fenomenalne priče. Jedino mi je žao što Will na kraju umire,a i onog predivnog psa,njegove kćeri i žene.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lkj 29.05.2008 Ocjena recenzije : 1.0

sranje

film j esranje, jedino što jedobro u ovom filmu je tijelo will Smitha koje nam detaljno prikazuje dok trči na traci. Film je glup, stvara određenu nervozu bespotrebno. Totalni promašaj

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maximo 23.05.2008 Ocjena recenzije : 2.0

ja sam osrednji

osrednje-početak dobar,kamera dobra,atmosferični pusti new york jako dobar al onda ide sranje,a sranje je animacija zaražene ekipe,na uloženih 135 milijuna dolara mogli su to malo bolje napravit-ekipa riče te zinu čvalje pola metra ,trče po zidovima,skaču po 3-4 metra a sve kao bolesni e a da o snazi ne govorim-prevrtaju aute al zato ih sunce ko vampire prži...glupo-da su ubacili prave frajere s maskama sve bi izgledalo bolje ,realnije i daleko jeftinije npr ko u zora živih mrtvaca,a i čini se ko da je film ciljao na neki kultan trash status al eto dvd izdanje se svakako vrijedi pogledat jer doma te bar nemogu silovat zvukom ko u kinu-ono neka tišina i odjednom otfrlje zvuk dokraja taman fino da ti povećaju šanse za infarkt.dao bi mu više da nisam tolko očekivao od njega

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

niksa666 22.05.2008 Ocjena recenzije : 3.0

dobar film, ali...

... nesto mi fali da bi to bio odlican film.
Ima puno mana. Npr. lose su osmisljeni oni ''zombiji'', odakle mu struja (ako ne rade centrale) i kako on bas ima sve sto mu treba. Kad je napravio svu onu zaštitu za kuću. Kako je živio dok to nije napravio. (i to sam sve napravio..., ma daj! I vojnik je i znanstvenik i građevinar i automehaničar...hm)
Ideja za film je dobra i zanimljiva, gluma Will Smitha uredna, ALI ... puno stvari mi ne drzi vodu.
No zbog atmosfere i praznog New Yorka dajem visoku ocejnu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: