Kako se udati za milijunaša - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kako se udati za milijunaša

Kako se udati za milijunaša

How to marry a millionaire (1953)
92' komedija, romansa

Režija:           Jean Negulesco

Uloge: Betty Grable, Marilyn Monroe, Lauren Bacall, William Powell, Rory Calhoun, Cameron Mitchell

Scenario:        Nunnally Johnson

Producent/i:   Nunnally Johnson

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Kako se udati za milijunaša

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
2
0.00

Komedija iz zlatnog doba Hollywooda. Lauren Bacall, Marilyn Monroe i Betty Grable kao  sponzoruše iz 50-ih.

Radnja prati tri mlade, zgodne manekenke Schatze, Polo i Loco koje žive u luksuznom stanu u New Yorku. Na inicijativu glavne od njih Schatze (Lauren Bacall) odluče se pod svaku cijenu udati za bogataša. No, stvari baš ne idu po planu. Osim što Polo (Marilyn Monroe) i Loco (Betty Grable) nisu baš najbistrije i ne mogu baš pohvatati Schatzine ideje, nailaze na poteškoće pri razlučivanju pravih bogataša od lažnih. No i ljubav ih vodi u drugom smjeru, pa se djevojke nađu pred velikom dilemom...ljubav i sreća ili bogatstvo!

Popularna romantična komedija iz 50-ih koja je zanimljiva zbog različitih sudbina svojih glumica. Posljednji uspjeh Betty Grable i jedan od njih posljednjih filmova prije povlačenja na Broadway. Lauren Bacall se napokon maknula od skuta Humphrey Bogarta i pokazala da može i bez njega ostvariti uspješnu karijeru. Dok je najveća zvijezda od njih Marilyn Monroe nastavila sa nizanjem hitova do svoje prerane smrti.

Kad već spominjemo Bacall i Bogarta poznati je citat iz filma, kada Schatze kaže da voli starije muškarce...poput "onog tipa iz Afričke kraljice. Za njim sam luda!". Referirajući se na svog 25 godina starijeg muža.