Dućan čuda gosp. Magoriuma - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dućan čuda gosp. Magoriuma

Dućan čuda gosp. Magoriuma

Mr. Magorium's Wonder Emporium (2007.)

Mandate Pictures / Blitz film i video

94' komedija, obiteljski, fantastika

Režija:           Zach Helm

Uloge: Dustin Hoffman, Natalie Portman, Jason Bateman

Scenario:        Zach Helm

Producent/i:   James Garavente, Richard N. Gladstein

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

Dućan čuda gosp. Magoriuma

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.25
8
0.00

Koliko ste puta kao dijete poželjeli da vaša omiljena igračka oživi? Prema gospodinu Magoriumu, potrebno je samo čvrsto vjerovati i želja će vam se ostvariti.

'Dućan čuda gospodina Magoriuma' je najčudniji i najljepši dućan s igračkama na svijetu. On svojim 'stanarima' pruža čarobno utočište u kojem sve oživljava – uključujući i sam dućan – i gdje najraznolikija čuda nikada ne prestaju. Ipak, stvari se mijenjaju kada gospodin Magorium (Dustin Hoffman), čudni vlasnik dućana star 243 godine objavi da će upravljanje prepustiti mladoj Molly Mahoney (Natalie Portman) te se dućan na to pobuni.

Kada skeptični računovođa Henry Weston (Jason Bateman) dođe napraviti reviziju, dućan koji je do tada bio prepun boja počinje se mijenjati. Nekada živahne i vrckaste igračke još su uvijek tamo, ali su tihe i sive. Molly i Henry ubrzo shvate da ih samo njih dvoje mogu oživjeti. Uz pomoć spretnog devetogodišnjaka moraju pronaći izvor magije u sebi te početi istinski vjerovati u tajnu moć dućana i igračaka.


'Dućan čuda gospodina Magoriuma', trailer

Režiser i scenarist ove fantastične priče je Zach Helm. Kao scenarist dokazao se u 'Otkucajima života', romantičnoj komediji gdje Will Ferrell postaje glavni lik izmišljene priče koja završava smrću glavnog junaka. Helm u pripremi ima još jedan uradak – 'The DisAssociate', komediju u kojoj glavnom liku počinju stizati razglednice od Boga.

Kritičari na internet stranici Rotten Tomatoes nisu baš previše oduševljeni 'Dućanom čuda gospodina Magoriuma'. Dodijeljeno mu je 34% te je opće mišljenje da čak ni kvalitetni filmski efekti i talentirani glumci ne mogu spasiti mlaku i neinteresantnu priču. Lou Lumenick je za New York Post napisao kako 'nema ničega pretjerano uzbudljivog i orginalnog za ponuditi, ali nije ni odbojan'. Većina kritika slaže se da je film prosječan i neinventivan, dok je Fred Topel oduševljen odgledanim te je za Can Magazine napisao 'zamalo sam zaplakao od sreće zbog happy enda'.

'Dućan čuda gospodina Magoriuma' je fantastična priča koja nudi privremen bijeg od stvarnosti u vrijeme djetinjstva. Ako upotrijebite malo mašte i puno vjere, kako kaže gospodin Magorium, možda u njoj pronađete i svoju najdražu dječju igračku i prisjetite se kakav je život bez šefa, radnog vremena i obaveza.