Dućan čuda gosp. Magoriuma - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dućan čuda gosp. Magoriuma

Dućan čuda gosp. Magoriuma

Mr. Magorium's Wonder Emporium (2007.)

Mandate Pictures / Blitz film i video

94' komedija, obiteljski, fantastika

Režija:           Zach Helm

Uloge: Dustin Hoffman, Natalie Portman, Jason Bateman

Scenario:        Zach Helm

Producent/i:   James Garavente, Richard N. Gladstein

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

Dućan čuda gosp. Magoriuma

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.25
8
0.00

markoboban 27.04.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Čudesna radnja

Čudesna radnja u vlasništvu ekscentričnog gospodina Magoriuma (Dustin Hoffman), godinama je bilo mesto na kome su se okupljala deca.Tamo su oni pronašli svoj kutak u kome su mogli bezbrižno da se igraju s mnoštvom najneobičnijih i najfantastičnijih igračaka na svetu.No gospodin Magorium odlučuje da napusti ovaj svet pošto mu je (izgleda) sve dosadilo nakon 243 godine.Ostavlja radnju u nasleđe mladoj i nesigurnoj menadžerki Molly Mahoney (Natalie Portman) uveren da je napravio pravi izbor...Zach Helm debituje kao režiser ovom komedijicom za koju je napisao i scenario. Namenjena prevashodno deci, ova pitka priča nas kroz širok spektar čudesa, uz puno boja, dečjih fora i fazona, uvodi u jedan nesvakidašnji svet gde je sve moguće s obzirom da bujna dečja mašta nema granica.Glumačka postava je otaljala posao, mada ozbiljne zamerke na interpretaciju lika Molly od strane g-đice Portman (pa toliko nije bila zbunjena ni Alisa kad je dospela u zemlju čuda, kao što je slučaj sa dotičnom).Upotreba specijalnih efekata, uz rad kamere su u granicama očekivanog za ovako koncipiranu radnju, mada ništa posebno, niti originalno ne nudi.Dakle prosečan gledalac verovatno neće biti oduševljen, ali mlađa populacija (deca školskog i predškolskog uzrasta) će sigurno doći na svoje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 14.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

mašta čini čuda

Čuda ne postoje, barem ne u stvarnom životu. Ali na filmu sve je moguće. Tako i ovaj film daje mašti na volju i odvodi gledatelje u divan svijet mašte i iluzije o dućanu koji ispunjava sve dječje želje. Zar je postojalo ijedno dijete koje nije htjelo da mu se ispuni želja da dobije neku igračku iz svoje mašte, zar postoji dijete koje ne bi željelo da mu je njegova igračka živa i da može razgovarati sa njom i igrati se kao sa drugim djetetom. Ovo je jedan simpatični obiteljski i dječji film koji nas pokušava vratiti u djetinjstvo i ostaviti nas veoma mlade, a djecu naučiti da je jedino djetinjstvo ono pravo doba. Dustin Hoffman je izvrstan u ulozi, kao i uvijek, a Natalie Portman se dokazala kao glumica koju ćemo, nadam se, gledati u još kojem dječjem filmu. U svakom slučaju uzmite dijete za ruku i pravac kino.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bad_blue_girl_14 10.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

ništa posebno

moram priznati, očekivala sam više. film nikako nije loš, dapače portmanica me ugodno iznenadila, i drago mi je zbog sretnog završetka. no nešto ipak nedostaje, kraj dolazi prebrzo i bez nekog reda. definitivno sam očekivala više, ovo je bio jedan prosječan film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

galilea 08.01.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Simpatičan povratak u djetinjstvo

Nice

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

galilea 08.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Simpatičan povratak u djetinjstvo

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 08.01.2008 Ocjena recenzije : 4.0

Vjerovanje

U prijašnjim recenzijama sam dala do znanja da jako volim ovakve žanrove, pa sam otišla vidjet što imamo ovdje. Imamo odličnog Dustina Hoffmana (kao i uvijek), novu Natalie Portman (fora uloga), Jasona Batemana kojeg moram biti iskrena do sada nisam previše viđala pa mi je on nov-star lik (znam mu ime i prezime,al neznam po kojim je filmova ostao zapažen) i novi glumac Zac Mills koji je šeširdžija. Rekla bi da ovaj film nije za one s visokim kriterijima jer je ovo jednostavan film koji nam govori o vjerovanju i o tome kako biti dijete. Ovo će mi biti kraća recenzijama koju ću završit citatom jedne moje profesorice:" Ne treba se spuštat na nivo djeteta, nego se na njegov nivo treba uzdizat."

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

davorsite 06.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Mr. Magorium's Wonder Emporium

Pogledao sam ovaj film prije par dana. Mislim da je dobar za sve uzraste. Ima dobru i jednostavnu priču i odlične glumce. Natalie Portman se dobro snašla u ovakvom žanru dok je do sad uglavnom glumila u malo težim filmovima.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: