Ponos - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ponos

Ponos

Pride (2007.)

Lionsgate / Discovery film i video

108' drama

Režija:           Sunu Gonera

Uloge: Terrence Howard, Bernie Mac, Kevin Phillips, Evan Ross, Nate Parker

Scenario:        Mike Gozzard, K. Michael Smith

Producent/i:   Mike Elliott, John Sacchi, Michael Paseornek

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ponos

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
1
0.00

Veliki sportski entuzijast i ljubitelj plivanja gradi bazen nastoji ponuditi alternativu životu na surovim ulicama te preuređuje zapušteni bazen.

Ova sportska drama o profesoru Jimu Ellisu (Terrence Howard), snimljena prema istinitom događaju, smještena je u Philadelphiju početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Taj Afroamerikanac strastveni je ljubitelj plivanja koji nikako ne može pronaći posao te kreće u realizaciju ambicioznog projekta.

Uz malu pomoć domara Elstona (Bernie Mac) uspjeva preurediti zapušteni bazen u najopasnijem kvartu u Philadelphiji što problematičnim tinejdžerima nudi novu perspektivu. To pak ne zanima vlasti koje odlučuju srušiti plivalište.

Jim se protiv toga ne može boriti no zato oformljuje tim mladića koji nemaju što za izgubiti te ih prijavljuje na državno prvenstvo. Riječ je o prvom afroameričkom plivačkom timu, novacima koji pod njegovim vodstvom postaju sve bolji plivači u surovom, rasistički obojenom, nasilnom okruženju u kojem se krvavo bore za uspjeh kako u bazenu tako i izvan njega.

i.k.