Bijeg iz Los Angelesa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bijeg iz Los Angelesa

Bijeg iz Los Angelesa

Escape From L.A. (1996.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

100' akcija, avantura, ZF

Režija:           John Carpenter

Uloge: Kurt Russell, AJ Langer, Steve Buscemi, Georges Corraface (II), Stacy Keach

Scenario:        John Carpenter, Debra Hill, Kurt Russell

Producent/i:   Harrison Ellenshaw, Debra Hill, Kurt Russell

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Bijeg iz Los Angelesa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.67
3
0.00

Iako reklamiran kao nastavak riječ je o remakeu klasika iz 1981. Dvojca Carpenter-Russel nastoji podsjetiti na neka bolja vremena.

Desno orijentirani političar upozorava da će veliki potres razoriti grad grijeha. Nitko ga ne shvaća ozbiljno no nedugo zatim Los Angeles zaista pogađa biblijska katastrofa te grad biva odvojen od ostatke Amerike.

Političar prorok (Cliff Robertson) za nagradu postaje predsjednik nove Amerike koja se pretvara u policijsku državu. Nepogodni ateisti, homoseksualci, prostitutke pa čak i pušači bivaju protjerani u izolirani grad koji kontroliraju vojska i policija.

Predsjednikova kći Utopia tada uskače ne scenu ne bi li zakomplicirala situaciju. Ona, naime, krade famoznu crnu kutiju te bježi u Los Angeles točno u ruke peruanskog revolucionara koji će ju iskoristiti kako bi ucijenio taticu.

Vrijeme je za povratak zatvorenika Snakea Plisskena (Kurt Russell) kojem američka vlada nudi slobodu ukoliko unutar deset sati vrati opasnu kutiju. U protivnom će ga ubiti virus kojim su mu ubrizgali.

'Bijeg iz New Yorka' iz 1981. slovi kao jedan od vrhunaca Carpenterovog zlatnog razdoblja ('Napad na policijsku stanicu 13', 'Noć vještica'). Ovaj svojevrsni remake nastoji reciklirati spomenuti naslov što nije baš najbolje sjelo ni kritičarima ni publici.

i.k.