Predigra za brak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Predigra za brak

Predigra za brak

Good Luck Chuck (2007.)

Lionsgate Entertainment / Blitz film i video

96' komedija, romansa

Režija:           Mark Helfrich

Uloge: Dane Cook, Jessica Alba, Dan Fogler

Scenario:        Josh Stolberg

Producent/i:   Tracey E. Edmonds, Russell Hollander, Mike Karz, Barry Katz, Brian Volk-Weiss

Zemlja:          SAD / Kanada

Linkovi: službena stranica
imdb

Predigra za brak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.38
26
0.00

Top event svakog osnovnoškolskog rođendana bila je legendarna 'boca poljubaca'. Nema tko nije volio zavrtjeti bocu i cmakati se s curicama. Takav je bio i Charlie.

Charlie Kagan je obični desetogodišnji klinjo koji je još premlad da bi u potpunosti razumio žensku psihu pa tako krši osnovno i sveto pravilo 'boce poljubaca' – odbija cmoknuti curicu koju mu je neumoljiva sudbina predodredila. Pošto znanstvene studije pokazuju da su djevojčice puno naprednije od dečkića, očekivalo bi se da će ona shvatiti njegovu reakciju i prijeći preko toga, ali ne. Mala aždaja reagira u tipičnoj ženskoj maniri i baca kletvu na jadnog neukog dječaka.

Sada, dvadeset i pet godina kasnije, Charlie (Dane Cook) je uspješan zubar... i još uvijek uklet. Dok njegov najbolji prijatelj, plastični kirurg Stu (Dan Fogler), redovito izlazi s gotovo svim svojim pacijenticama, Charlie nikako ne može naći pravu djevojku za sebe. Da stvari budu još gore, na vjenčanju bivše djevojke otkrije kako je svaka cura s kojom je ikada spavao pronašla ljubav svog života u muškarcu kojeg bi upoznala poslije njega. Prije nego se uspije snaći, Charlieva reputacija 'ljubavnog srećonoše' se proširi što dovodi do toga da široki spektar žena, od seksi neznanki do njegove korpulentne tajnice, želi spavati s njim. Uistinu, strašna, odvratna i kleta sudbina, složit će se svi pripadnici muškog roda, jer sav taj silni seks bez obaveza zbilja dotuče čovjeka pa tako Charlie postaje usamljeniji nego ikad.

No, stvari se mijenjaju kada naš junak upoznaje prelijepu Cam (Jessica Alba) koja je svoj život pun nezgoda posvetila proučavanju pingvina. Usprkos početnim poteškoćama, između njih se razvije prava ljubav. Tada Charlieu sine da mora skinuti prokletstvo sa sebe prije nego djevojka koju voli završi sa sljedećim muškarcem kojeg upozna. Hoće li uspjeti zadržati ljubav svoga života?


'Predigra za brak', trailer

Kritike za 'Predigru za brak' navest će redatelja Marka Helfricha da dobro promisli sljedeći put kada odluči režirati bilo što pa makar to bila i osnovnoškolska rođendanska proslava. Kritičari su na Rotten Tomatoes organizirali pravu inkviziciju pa je tako dotični uradak dobio rijetko viđenih 2%. Svi se slažu da je film prepun lošeg i prostog humora koji film skoro pa stavlja u kategoriju soft-porna. Rober Ebert iz Chicago Sun-Timesa napisao je da je 'ovo najljigaviji film godine koji je u svoje brojne žrtve nažalost ubrojao i Jessicu Albu'. Inače, Albin nastup u filmu je po kritičarima jedina svijetla točka u cijeloj priči te za glumicu tvrde da je šarmantna i simpatična i da čak čini film gledljivim dok je njen lik u kadru.

Sigurno je da će 'Predigra za brak', zahvaljujući atraktivnoj Jessici Albi, karakterističnom vulgarnom humoru i povećoj količini seksa i golotinje, pronaći zainteresirane i na hrvatskom tlu. Pitanje je samo da li je to dovoljno da vas održi dovoljno zainteresiranima da odgledate film do kraja.