Kratko sjećanje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kratko sjećanje

Kratko sjećanje

The Lookout (2007.)

Miramax Films / Continental film

102' krimi, drama, triler

Režija:           Scott Frank

Uloge: Joseph Gordon-Levitt, Jeff Daniels, Isla Fisher, Carla Gugino, Matthew Goode

Scenario:        Scott Frank

Producent/i:   Laurie MacDonald, Jonathan Glickman, Becki Cross

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Kratko sjećanje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.14
7
0.00

Nekoć perspektivni sportaš nastoji okrenuti novu stranicu u životu nakon teške prometne nesreće. Zapošljava se u banci gdje saznaje za planiranu pljačku.

Pred Chrisom Pattom bila je obećavajuća sportska karijera no taj je talentirani hokejaš jednom nesmotrenošću izgubio priliku da se okuša na velikoj pozornici. Dogodilo se to jedne noći kada se sa djevojkom i prijateljima odlučio na vožnju bez svjetala što je rezultiralo teškom nesrećom sa trajnim posljedicama.

Ozljeda mozga i nemogućnost pamćenja nekih događaja primorala su ga na korištenje bilježnice u koju bi svakodnevno bilježio važne informacije. Veliku pomoć pruža mu i slijepi prijatelj (Jeff Daniels) s kojim živi.

Bio je primoran zadovoljiti se poslom noćnog čistača u banci što će se pokazati kao sve samo ne monoton posao. Dolazi u kontakt sa pljačkašem koji planira orobiti banku koji ga uz pomoć mlade djevojke nastoji pridobiti na svoju stranu.

Ogorčen, konstantno nezadovoljni Crhis isprva im se pridružuje no ubrzo će shvatiti kako mu je namijenjena uloga pijuna u njihovoj igri.

i.k.