Razum i osjećaji - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Razum i osjećaji

Razum i osjećaji

Sense and Sensibility (1995.)

Columbia Pictures Corporation / Blitz film i video

136 min drama, romansa

Režija:           Ang Lee

Uloge: James Fleet, Tom Wilkinson, Harriet Walter, Kate Winslet, Hugh Grant, Emma Thompson

Scenario:        Jane Austen, Emma Thompson

Producent/i:   Laurie Borg, Lindsay Doran, Sydney Pollack, James Schamus

Zemlja:          SAD/ UK

Linkovi: imdb

Razum i osjećaji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.75
4
0.00

Dvije su sestre, jedna razumna, druga romantična, u potrazi za ljubavima svoga života. Da li će im to, s obzirom na ne baš blistavu imovinsku situaciju, poći za rukom?

Kad Gosp. Dashwood umire, mora ostaviti većinu svog imanja sinu iz svog prvog braka što ostavlja njegovu drugu ženu i njihove tri kćeri na pragu siromaštva. Prima ih rođak, ali njihova nesreća utječe na mogućnosti za udaju praktične i realne Elinor (Emma Thompson) i djetinjasto romantične Marianne (Kate Winslet).

Sestra Elinor se zaljubljuje bogatog Edwarda Ferrarsa (Hugh Grant), ali s obzirom na njen trenutni status, njegova ih obitelj razdvaja. S druge strane, za Marianne je Gđa. Jennings namijenila poštenog (i bogatog) pukovnika Brandona, ali Marianne ipak ima druge planove...

Film je čistokrvna ekranizirana romansa književnice Jane Austen, koja je od njenog ljubavnog romana ponovno, po izlasku ovog filma, napravila bestseller.

Podebljan jakim glumačkim imenima, uz režiju vrsnog Ang Leeja i izvrstan scenarij Emme Thompson (koja je za svoj debitantski scenarij bila nominirana za Oskara) film je razveselio sve ljubitelje pravih romantičnih drama.