Izigrati smrt - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Izigrati smrt

Izigrati smrt

The Invisible (2007.)

Buena Vista Pictures Distribution / Continental film

97' drama, fantastika, triler

Režija:           David S. Goyer

Uloge: Justin Chatwin, Margarita Levieva, Marcia Gay Harden, Christopher Marquette, Michelle Harrison

Scenario:        Mick Davis, Christine Roum

Producent/i:   Peter Possne, William Beasley, Neal Edelstein

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Izigrati smrt

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.22
9
0.00

andrej 18.06.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Nevidljivi čovjek

sve štima sve je u red s glumom,načinom sadržaja,te tužnim krajem ali jednostavno mi ne valja ta njegova nevidljiva pojava...kao nije umro al njegov duh hoda po svuda i to je automatski smanjilo ocjenu filma za dvije dolje...nekako premononoton film i na trenutke dosadan...ali može proći...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 02.12.2007 Ocjena recenzije : 4.0

''Duh'' kao uzor

Odmah na početku treba reći da ne vežete puno ovaj film uz trailer. Upravo zbog trailera sam se i odlučio da ga pogledam jer se činilo da bi moglo biti zanimljivo, ali on šalje skroz drugačiju poruku.
Naime, u traileru se film reklamira kao fantastični triler u kojem je glavni lik ubijen i sada njegov duh (ili nešto slično) mora riješiti misterij tko ga je ubio (tagline:''How do you solve a murder when the victim is the only witness?''). Međutim, u filmu o tome nije riječ. Odmah se zna tko ga je ubio, odnosno nije ubio jer je glavni lik ostavljen na samrti.
Ipak, i kada se ta činjenica stavi po strani, opet je riječ tek o donekle gledljivom filmiću.
Iz radnje je očito da je uzor ovom filmu bio uspješni ''Duh'' sa Swayzejem i Moore. Autori su još za glavne likove stavili tinejdžere i radnju smještili u okružje srednje škole, vjerojatno s ciljem da se privuče mlađa publika (to je također očito iz soundtracka za film gdje se primjenila formula karakteristična za serije tip ''O.C.'' ili ''Tree Hill''.
glavni glumci nisu pružili nikakve upečatljive role, ali opet se njihova gluma može ocijeniti kao zadovoljavajućom.
Ipak ono što je najviše naštetilo filmu je radnja koja je prilično zbrkana. Ne u smislu da je komplicirana, nego postoji mnoštvo paralelnih radnji između manjih likova koja većinom ostaju nedorečene, a samim time likovi ostanu nedefinirani (npr. što se desilo s Nickovim najboljim prijateljem, što se desilo s Marcusom, odnos Annie i njenog oca, zašto je njen otac napustio policiju što je spomenuo njegov kolega, odakle modrice na Annnie, i sl.)
Sve u svemu radi se o zadovoljavajućem filmiću koji me ostavio na kraju skroz ravnodušnim i koji se može, ali i ne mora, pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: