Ružno pače i ja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ružno pače i ja

Ružno pače i ja

The Ugly Duckling and Me (2006.)

A.Film, Disney Television France / Blitz film i video

90' animirani, komedija

Režija:           Michael Hegner, Karsten Kiilerich

Scenario:        Mark Hodkinson, prema priči Hansa Christiana Andersena

Producent/i:   Moe Honan, Gladys Morchoisne, Irene Sparre Hjorthøj

Zemlja:          Francuska, Njemačka, Irska, Velika Britanija,

Linkovi:

službeni site
imdb

Ružno pače i ja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.60
5
0.00

Ako si zaista ružno pače, nije ni čudno da ti je jedini prijatelj štakor. No nije ni štakor tako opak kao što izgleda, a nije ni ovo Andersenova bajka.

Ovaj film je sasvim novi pogled na Andersenovu priču 'Ružno pače' koji stavlja fokus na njegovog najboljeg prijatelja, pametnog štakora Ratsoa. Ratso je agent nezahvalnog crva Wesleya, a kada pobjegne iz grada i nađe se na selu, Ratso igrom slučaja postane skrbnikom Ružnog pačeta. Poduzetni Ratso organizira nastup u kojem ostale životinje mogu vidjeti 'Najružnije pače na svijetu'. Uskore se Ratso sprijateljuje s Pačetom i počinje shvaćati da je predugo živio iskorištavajući druge. A dok se njih dvojica druže, prava pačetova majka neumorno traži svoje izgubljeno dijete... 


'Ružno pače i ja', trailer

Kritičar njemačkog OutNow ističe da 'kompjuterska animacija možda koristi za uspjeh na kino-blagajnama', ali neinspirativna priča teško može spasiti ovaj film. Aidanu Beattyju (Film Ireland) ipak se sviđa što bajka o ružnom pačetu nije ispričana na tradicionalni način, iako zamjera što su likovi sinkronizirani na stereotipni način. Tako štakori govore s talijanskim (mafijaškim) naglaskom, a irskom recenzentu vjerojatno najviše smeta što su pijanci prikazani uz - irski naglasak. 

 

 

s.p.