Mandolina kapetana Corellija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mandolina kapetana Corellija

Mandolina kapetana Corellija

Captain Corelli's Mandolin (2001.)

Canal+, Miramax Films, Universal Pictures

131 min drama, romansa

Režija:           John Madden

Uloge: Nicolas Cage, Penelope Cruz, John Hurt, Christian Bale, David Morrissey, Irene Papas, Gerasimos Skiadaressis, Aspasia Kralli, Mihalis Giannatos, Dimitris Kamperidis

Scenario:        Shawn Slovo

Producent/i:   Tim Bevan, Eric Fellner, Mark Huffam, Kevin Loader

Zemlja:          Engleska/SAD/Francuska

Linkovi: imdb

Mandolina kapetana Corellija

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
6
0.00

Mali otočić u Jonskom moru okupiraju Talijani, a mjesna se djevojka, kojoj je zaručnik u ratu protiv istih, zaljubljuje u talijanskog kapetana.

Početak je drugog svjetskog rata i Italija, zajedno sa svojim saveznikom Njemačkom, nakon što je pokorila Albaniju, kreće u osvajanje Grčke. Na njenom udaru je i mali otočić Kefalonija na kojemu živi karizmatična Pelagija (Penelope Cruz) čiji momak odlazi u rat kako bi se priključio otporu protiv talijanskih okupacijskih snaga.

Njihov otok ipak pada i kao predstavnik novog režima dolazi mladi atipični talijanski satnik i prevoditelj Antonio Corelli (Nicolas Cage). Iz početka nikom nije pretjerano drag, ali njegov šarm i lijepa svirka na mandolini osvajaju mještane, pa čak i isprva hladnu i tvrdoglavu Pelagiju.

Proslavljeni režiser povijesnih romantičnih drama ("Zaljubljeni Shakespeare" koji mu je donio nominaciju za Oscara) John Madden preuzeo je redateljsku palicu od Rogera Michella (Ja u ljubav vjerujem, Kobno prestrojavanje) koji je od filma morao odustati zbog netom pretrpljenog srčanog udara. 
Sniman po istoimenom bestseleru  britanskog spisatelja Louisa de Bernièresa nije doživio toliki uspjeh kao njen knjiški predložak, ali je zato zbog prekrasnih prizora otočića Kefalonija, priskrbila istom mnoštvo znatiželjnih turista.