Smrtna tišina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Smrtna tišina

Smrtna tišina

Dead Silence (2007.)

Universal Pictures Distribution / Continental film

90' horor, triler, misterija

Režija:           James Wan

Uloge: Amber Valletta, Ryan Kwanten, Donnie Wahlberg, Michael Eugene Fairman, Joan Heney

Scenario:        Leigh Whannell

Producent/i:   Peter Oillataguerre, Oren Koules, Gregg Hoffman

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Smrtna tišina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.76
21
0.00

Udovac se vraća u rodno mjesto kako bi istražio ženinu smrt sumnjajući da je ona povezana sa duhom ubijenog, poludjelog trbuhozborca.

Uspavani gradić Ravens Fair poznat je između ostalog po priči o Mary Show. Legenda kaže da je riječ o poludjelom trbuhozborcu, ženi optuženoj za ubojstvo dječaka. Gnjevni mještani ulovili su Mary, odrezali joj jezik te je potom ubili. Naposljetku su je pokopali zajedno sa njezinom kolekcijom lutaka.

Praznovjerni stanovnici Ravens Faira uvjereni su da je od tog trenutka mjesto ukleto. Zakopane lutke su nestale te se tu i tamo pojavljuju svakih nekoliko godina. Za to vrijeme, pod okriljem noći mještani bivaju brutalno ubijeni, a odrezani jezici upućuju na vezu sa ukletom Mary.

Jedna od žrtava je i svježe vjenčana Lisa Ashen. Njezin muž Jamie odlučuje istražiti pozadinu legende i pronaći ubojicu svoje nesuđene životne suputnice kao i motive okrutnih ubojstava.

Lutke iz filma neodoljivo podsjećaju na sad već legendarnog Jigsawa iz 'Slagalice strave' što ne čudi uzmemo li u obzir činjenicu da režiju i scenarij potpisuje režiser spomenutog horora.

i.k.