Smrtna tišina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Smrtna tišina

Smrtna tišina

Dead Silence (2007.)

Universal Pictures Distribution / Continental film

90' horor, triler, misterija

Režija:           James Wan

Uloge: Amber Valletta, Ryan Kwanten, Donnie Wahlberg, Michael Eugene Fairman, Joan Heney

Scenario:        Leigh Whannell

Producent/i:   Peter Oillataguerre, Oren Koules, Gregg Hoffman

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Smrtna tišina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.76
21
0.00

gobica 29.12.2010 Ocjena recenzije : 0.0

misterija strave, straha i užasa

Ovo je jedan od onih horora koji ljudima stvara nesanicu i kada ljudi nakon ovog filma zatvore oči više ih se neće usuditi otvoriti. Svi koji su pogledali ovaj film znaju o čemu pričam , i koliko je strašan no to nije sve pozovite i prijatelje pa neka vas bude 5 -6 i nitko neće biti hrabar tijekom filma zato jer nam tjera strah pod kožu a na oči strašnu i ubijenu MaryShaw zato nikad ne vrištite i preživjeti će te

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

laker24 07.12.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Jednostavan

Ovaj film bi okarakterizirao ovako: ako ne očekivate puno od ovog filma, na kraju bi moglo ispasti da ste dobili jako puno.
Postoje filmovi koji su jednostavno ono što jesu, bez nekih posebnih skrivenih značenja, a ovo je takav film. Iako prepun, ali doslovno prepun svih horor klišeja, ovaj film ipak uspijeva zastrašiti, a to je primarni cilj horor filmova.
Ukoliko se jednostavno prepustite filmu, vidjet ćete da ima dovoljno scena koje će vas zastrašiti i ubrzati vam puls.
Nije jedan od onih ''teških'' filmova u kojima vam mozak mora raditi tijekom cijelog filma. Daleko od toga. Ovo je jednostavan, sasvim solidno napravljen horor film koji pruža dovoljno i dokazuje da se i s plitkom radnjom i lošom karakterizacijom likova može zastrašiti oslanjajući se isključivo na klišejiziane varijabilnosti koje možda jesu prokušane,isprobane, ali su ovdje dobro upotrebljene.
Ništa više, ništa manje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nikita193 28.12.2008 Ocjena recenzije : 3.5

film je prilično scary budući da mrzim lutke i klanove

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 25.12.2008 Ocjena recenzije : 0.0

P aokej je filmić

pa ovak ne volim baš takve filmove o lutkama i o duhovima ali ovja film je nekako drugačiji i sivdio mi se dosta...lutke izgledjau strašno tj onaj lutak,kraj je neočekivan i izvaredno odglumljeni likovi su i vidim da je kompjuter imao pune ruke posla i naravno neočekivan kraj...ma super film

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ditich 16.08.2008 Ocjena recenzije : 0.0

zanimljivo i napeto

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 13.07.2008 Ocjena recenzije : 3.0

vrlo dobro ostvarenje

Mene je ovaj film ugodno iznenadio. Radnja i sama priča već je dista puta viđena ali to ne umanjuje užitak gledanja. Režija je odlična kao i kamera, ima tu mnoštvo efekata i virtuoznoh kamera. Tko pažljivo gleda film primjetit će kako su kadrovi i scene pomno izrežirane i detaljne. Sviđa mi se atmosfera filma, misteriozna i tajanstvena. Odlične su vizualne scene i scenografija - onaj lutak je zbilja nekako pogođena stvar. Baš stvara nekakvu atmosferu a tome i pridodaje stalna noć, maglom ovijen gradić, tajanstvene kuće, lutke i razni crteži, sve to podiže film na veću razinu i ćini ga zanimljivim. Ovaj film je režirao mladi autor Saw-a i posao je napravio odlično. Film nije niti malo naporan i zbilja mu ne mogu naći manu osim što je glavna uloga Jamie mogla pripasti i nekome malo boljem glumcu. Sviđa mi se i obrat na kraju. Mislim da bi mogao biti i nastavak. Nadam se da neće jer se ovdje radi o odličnom filmu u moru horora. Svakako pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 28.11.2007 Ocjena recenzije : 4.0

Hommage klasičnim hororima

Da se ovaj film ne reklamira kao novi uradak autora ''Slagalice strave'', sigurno bi prošao potpuno nezapaženo. Međutim, to ne bi bilo pravedno jer je riječ o solidnom horor filmu iz kojeg je očita zaljubljenost autora Jamesa Wana i Leigha Whannella u ovaj žanr. Ovim filmom kao da su htjeli napraviti svoju posvetu klasicima horora čiji je osnovni zadatak uplašiti gledatelja. U tome su prilično uspjeli.
Priča filma je viđena nebrojeno puta u drugim hororima (imamo ovdje lokalnu legednu kojom su se plašila mala djeca, napuštene i maglom ovijene stare kuće, duhove, noćne scene na grobljima, veliku tajnu koja se krije iza svega). Ipak, izgleda da su autori jednostavno morali staviti svoj pečat i u ovaj film po čemu su se proslavili u serijalu ''Slagalica strave'' (mislim na mnoštvo krvi i unakažena ljudska tijela), ali to ovdje nije stavljeno u prvi plan. Naravno, tu je i neizbježna lutka (možda je to neki zaštitni znak) koja i ovdje igra presudnu ulogu.
Posebno mi se svidjela u filmu sama priča na kojoj se temelji film (lokalna legenda o starici s lutkama), a sam lik strašne Mary Shaw je napravljen u maniri legendarnog Freddy Krugera.
Također, budući da se radi o autorima ''Slagalice'', očekivao sam malo drugačiji film, ali ovako sam ostao priličo ugodno iznenađen. Posebno treba istaći atmosferu u filmu (zapušteni i maglom ovijen mali gradić) te kameru (gdje prevladavaju sive i tamne boje) koje samo pridonose stvaranju horor učinka. Glumci su svoj posao odradili solidno, uz posebnu pohvalu Judith Roberts u ulozi Mary Shaw.
Na kraju, ako volite ovaj žanr svakako pogledajte ovaj film, jer za razliku od većine modernih horora gdje se sve temelji na krvi i dijelovima ljudskih tijela, ovdje je u prvi plan stavljena priča i atmosfera filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: