Tvrtka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tvrtka

Tvrtka

The firm (1993.)

Paramount Pictures

154 min triler

Režija:           Sydney Pollack

Uloge: Tom Cruise, Jeanne Tripplehorn, Gene Hackman, Hal Holbrook, Terry Kinney, Holly Hunter, Ed Harris

Scenario:        John Grisham, David Rabe

Producent/i:   John Davis, Lindsay Doran, Sydney Pollack, Scott Rudin

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Tvrtka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.67
3
0.00

Mitch se igrom slučaja, ganjajući karijeru, našao usred FBI-jeve istrage o ubojstvu dvojice kolega i mnogo mutnih poslova koji se dešavaju u njegovoj nekoć respektabilnoj Tvrtki.

Diplomiravši pravo na Harvardu kao peti u naraštaju, mladi i perspektivni pravnik Mitch McDeere (Tom Cruise) napokon dobiva prigodu steći materijalnu sigurnost i zaboraviti dane siromaštva iz mladosti. Stoga odbije nekoliko odvjetničkih kancelarija iz New Yorka i Chicaga i odluči se za malu, ali uspješnu tvrtku iz Memphisa 'Bendini, Lambert & Locke' koja mu ponudi 20 posto veću plaću, te luksuznu vilu i Mercedes na korištenje.

Presretan, Mitch se sa suprugom Abby (Jeanne Tripplehorn) preseli iz Bostona u Memphis gdje ga dočeka njegov mentor u tvrtki Avery Tolar (Gene Hackman). I baš kada je pomislio da mu je krenulo u životu, dva su partnera u tvrtki nađena mrtva. Istragu vodi detektiv Wayne Tarrance...
Sada ima dvije opcije - ostati lojalan Tvrtki ili raditi za FBI.

Tvrtka je prva u nizu filmskih adaptacija bestselera Johna Grishama koja se pod redateljskom palicom Sydneya Pollacka, s Tomom Cruisom u ulozi inteligentnog odvjetnika, izrodila u dobar, napeti triler.