Eksplozivni murjaci - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Eksplozivni murjaci

Eksplozivni murjaci

Hot Fuzz (2007.)

Rogue Pictures (Focus) / Continental film

120' akcija, komedija, krimi

Režija:           Edgar Wright

Uloge: Jim Broadbent, Nick Frost, Timothy Dalton, Edward Woodward, Simon Pegg

Scenario:        Edgar Wright, Simon Pegg

Producent/i:   Natascha Wharton, Tim Bevan, Eric Fellner

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Eksplozivni murjaci

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.23
22
0.00

Premještaj iz Londona u maleno, pospano mjesto neće se svidjeti hot shot policajcu, ovisniku o adrenalinu. No ubrzo će se i tamo zakuhati.

Nicholas Angel (Simon Pegg) slovi za ponajboljeg policajca u Londonu, ovisnika o adrenalinu koji je 120% predan poslu koji obavlja. Podatak o 400% više uhićenja od drugog na vječnoj listi dovoljno govori o njegovoj učinkovitosti. Uz Nicholasa svi ostali momci u plavom izgledaju loše što je jedan od razloga zbog kojeg ga se nadređeni nastoje što bezbolnije riješiti.

Po ekspresnom postupku biva premješten u Standford, pospano mjestašce na zapadu u kojem se nikad ništa ne događa. Svakodnevne jurnjave i eksplozivne situacije zamijenio je za obilaske obiteljskih kvartova u društvu mladog poručnika Dannyja Buttermana (Nick Frost), sina glavnog inspektora (Jim Broadbent) koji obožava akcijske filmove i sanja da će jednoga dana postati Mel Gibson.

Idilu će razbiti nekoliko nenadanih incidenata što će mobilizirati sumnjičavog Nicholasa te ponuditi dvojici policajaca pravu, filmsku akciju.

i.k.