Igbyjev pad - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Igbyjev pad

Igbyjev pad

Igby Goes Down (2002.)

Atlantic Streamline

97 min komedija, drama

Režija:           Burr Steers

Uloge: Kieran Culkin, Claire Danes, Jeff Goldblum, Jared Harris, Amanda Peet, Bill Pullman, Ryan Phillippe, Susan Sarandon

Scenario:        Burr Steers

Producent/i:   Lisa Tornell, Marco Weber, Helen Beadleston, Trish Hofmann, Fran Lucci

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Igbyjev pad

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

Satirična komedija kojoj je u središtu Igby, mladi bogati klinac, koji je u nedostatku roditeljske ljubavi, zajedno sa starijim bratom spreman na strašne stvari. 

Sinopsis debitanta redatelja i scenarista Burra Steersa trebao je isprva poslužiti kao predložak za roman, ali se na kraju iz šarene galerije luckastih i neuravnoteženih likova koje sve povezuje mladi bogati adolescent Igby (K. Culkin) izrodio film.  

Jason Slocumb Jr. tj. Igby je naime odrastao u disfunkcionalnoj obitelji u kojoj je majka Mimi (S. Sarandon) manipulativna gadura sklona alkoholu, drogama i tabletama, a otac (B. Pullman) je zbog teške depresije pokušao samoubojstvo. Njegova djevojka Smookie (C. Danes), koju vara s očuhovom ljubavnicom Rachel (A. Peet), tu je da mu pruži malo nježnosti i pažnje. Majka Mimi mu je trenutno na samrti i njegov stariji brat (R. Phillipe) i on odlučuju je ubiti, a to je trenutak koji će mu promijeniti život...

S obzirom da je ovo tek prvi film mladog redatelja Burra Steersa, čiju je zvučnost podebljao niz interesantnih glumačkih imena, dobre kritike za isti ne izostaju. Ipak neki kritičari nisu odoljeli ne komentirati nekima nesimpatični i nešarmantni glavni lik koji utjelovljuje mlađi brat nekoć superpopularnog Macaulayja Culkina (megahit Sam u kući).