Predivna zemlja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Predivna zemlja

Predivna zemlja

The beautiful country (2004.)

Dinamo Story A/S

125 min drama

Režija:           Hans Petter Moland

Uloge: Damien Nguyen, Ling Bai, Thi Hoa Mai, Nick Nolte, Tim Roth, Chapman To, Temuera Morrison

Scenario:        Sabina Murray, Lingard Jervey

Producent/i:   Tomas Backström, Petter J. Borgli, Terrence Malick, Edward R. Pressman

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Predivna zemlja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Traumatično putovanje vijetnamskog mladića, sina američkog vojnika, prema Houstonu, gdje vjeruje da mu je otac kojeg nikad nije upoznao.

Rođen kao dijete američkog vojnika za vrijeme Vijetnamskog rata, Binh (Damien Nguyen) nije imao lako djetinjstvo. Onako sramežljiv i povučen sa ne baš perspektivnim rodoslovljem odlučuje krenuti u potragu za roditeljima, u odsudstvu kojih je odrastao. 

Saznaje da mu je otac u Houstonu pa se ukrcava u prekooceanski brod koji krijumčari iseljenike, zajedno sa lijepom Kineskinjom Ling (Ling Bai), koja želi pobjeći od svog dotadašnjeg zanimanja dame noći. Ona mu je jedina svijetla točka na brodu gdje ih čeka okrutna borba za preživljavanje.

Norveški redatelj Hans Petter Moland ekranizirao je dirljivu i potresnu romantičnu dramu gdje razotkriva pozadinu užasavajućih uvjeta na koje su prebjezi prisiljeni pristati kako bi se domogli "Prekrasne zemlje" i eventualno boljeg života u njoj. U filmu su osim odličnog mladog para glumaca briljirali i Tim Roth u ulozi kapetna koji je napravio karijeru u krijumčarenju imigranata, te Nick Nolte u maloj, ali nezaboravnoj ulozi.