Ljepotica u ružičastom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ljepotica u ružičastom

Ljepotica u ružičastom

Pretty in Pink (1986.)

Paramount Pictures / VTI

96 min. komedija, romansa

Režija:           Howard Deutch

Uloge: Molly Ringwald, Harry Dean Stanton, Jon Cryer, Annie Potts

Scenario:        John Hughes

Producent/i:   John Hughes, Michael Chinich

Linkovi: imdb

Ljepotica u ružičastom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
5
0.00

dmode 14.01.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Pretty In Pink

John Hughes napravio je izvrsne teenage filmove koji se mogu bez problema gledati i danas. Moj favorit je naravno The Breakfast Club, ali ni Pretty In Pink nije loš.
Andie Walsh (Molly Ringwald) treba izabrati između starog prijatelja šmokljana Duckiea (Jon Cryer) i popularnog bogatuna Blanea (Andrew McCarthy).
Pretty In Pink je treći i završni dio suradnje Ringwald-Hughes (Sixteen Candles & The Breakfast Club), i dok se prva dva bave razlikama u popularnosti ovaj treći ocrtava malo veći problem, a to je podijela na klase u društvu te odnosi među njima.
Ovaj film će vam pokazati kako život može biti lijep ponekad, ali i okrutan.
No unatoč svemu navedenom ovo je film o ljubavi te bi tu povukao crtu.
Što se tiče glumačke ekipe - Molly Ringwald je obilježila ovakve filmove 80-ih bez pretjerane kvalitete; Jon Cryer je izvrstan u svojoj ulozi Duckiea te ga smatram najboljim od glumačke ekipe ovog filma; Andrew McCarthy je u svojoj ulozi bogatuna koji se zaljubljuje u siromašnu djevojku sasvim dobar.
I na kraju bi još spomenuo glazbu u filmu gdje su okupljeni na jednom mjestu izvrsni izvođači: The Smiths (Please Please Please Let Me Get What I Want), New Order (Shell-Shock,Elegia..), INXS (Do Wot You Do), OMD (If You Leave), The Psychedelic Furs...
Do nedavno su filmovi John Hughesa bili teško nabavljivi, ali su napokon nedavno izdani i na hrvatskom tržištu pa ako naletite na koji definitvno ga posudite u videoteci!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: