Marinac iznad zakona - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Marinac iznad zakona

Marinac iznad zakona

The Marine (2006.)

20th Century Fox / Continental film

91' akcija, drama, triler

Režija:           John Bonito

Uloge: John Cena, Kelly Carlson, Jeff Chase, Jon Bennett, Abigail Bianca, Troy Brenna, Ashley Lyons

Scenario:        Michell Gallagher, Alan McElroy

Producent/i:   Vince McMahon, Matt Carroll, Joel Simon

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Marinac iznad zakona

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
2
0.00

DragonRage 06.05.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Commando 2?!

Haha ovaj film se trebao zvati Bulletproof Marine jer gl. junak tokom filma preživi salve i salve metaka te nekoliko ogromnih eksplozija. Uglavnom ovo je reći će neki loš, blesav, glup i nepotreban filma. Ti neki će vjerojatno i biti u pravu. No ono što film donekle ipak izdvaja od sl. filmova B produkcije ala Steven Seagala, Dudikoff i ekipa i što ga čini dosta dobrim je činjenica da je iznimno zabavan. Da je ovaj film snimljen 80-ih godina bio bi vjerojatno hit i u njemu bi glumio Schwarzenegger...čekaj malo...ali taj film je već snimljen 80-ih i bio je hit i u njemu igra Arni a zove se "Commando" LOL.
Dakle ovaj film vuče mnogo paralela sa "Commandom", od banalnoga zapleta preko nezaustavljivog naildanog junaka pa do pretjerane ali cool akcije. No što rekoh, glavni adut filma je jako dobar humor kojeg ima dosta ali i 80is akcija koja je izvrsno režirana te ne izgleda nimalo jeftino iako se zapravo radi o B filmu sa budžetom od nekih 20 mil.$. Gl. negativac u izvrsnoj izvedbi Roberta Patricka je iako opak iznimno simpatičan i zabavan, nešto poput Rickmana u Die Hardu i Robin Hoodu.
Isto tako i gl. junak je ok. Iako sam mislio da će me profesionalni hrvač John Cena iritirati svojom pojavom,ispostavilo se da je lik prilično prirodan i simpatičan te samim time i podnošljiv za gledanje. Pojavom me podsjetio na mix The Rocka i Matt Damona. Sama priča je milijun puta prežvakana (gl. junaku otmu ženu pa on krene u potjeru za negativcima ne bi li ju izbavio LOL), ali to nije ni važno u ovom filmu. Važan je samo aspekt zabave. Naravno, nekome pretjerana i nerealna akcija te brdo eksplozija iz kojih gl. junak svako malo iskače neće biti zabavno,no ja sam se nasmijao jer me podsjetilo kako su nekada izgledali akcijski filmovi (Arnie, Sly i ekipa).
Bilo kako bilo,ukoliko ste uživali u naslovima kao što su spomenuti "Commando", "Walking Tall","The Rundown" i ostalim sličnim 80is ili 80is look a like filmovima,ovo je prava stvar za vas. Ostali zaobiđite ga u velikom luku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: