Groblje kućnih ljubimaca - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Groblje kućnih ljubimaca

Groblje kućnih ljubimaca

Pet Sematary (1989.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

103' horor, triler

Režija:           Mary Lambert

Uloge: Fred Gwynne, Dale Midkiff, Denise Crosby, Brad Greenquist, Michael Lombard

Scenario:        Stephen King

Producent/i:   Tim Zinnemann, Richard P. Rubinstein, Mitchell Galin

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Groblje kućnih ljubimaca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.55
11
0.00

Ova ekranizacija novele horor majstora Stephena Kinga bavi se oživljavanjem kućnih ljubimaca, ali i ljudi.

Obitelj Creed doseljava u slabo naseljeno mjestašce na čijem koledžu Louis, po zanimanju liječnih, dobiva posao. Sa njim dolaze žena Rachel, kćer Ellie, sinčić Gage koji je tek stao na vlastite noge i mačak Church.

Veoma prometna cesta ispred njihove kuće uzrok je smrti brojnih kućnih ljubimaca što je i razlog postojanja groblja kućnih ljubimaca iza njihove kuće. Nesretna će sudbina zadesiti i obiteljskog mačka što će teško pasti maloj Rachel.

Na nagovor susjeda Juda Louis odlučuje pokopati mačka na staro indijansko groblje nakon čega bi se četveronožni ljubimac trebao vratiti u život. To se zaista i događa, mačak se sljedećeg dana vraća kući no uskoro će se ispostaviti da baš i nije isti kao prije.

Isti je problem zadeseio i Juda koji je svog povraćenog psa morao ubiti. Ipak, sve to nije ništa u usporedbi sa užasom koji će zadesiti Creedove kada kamion pregazi malog Gagea.

Stephen King je sam napisao scenarij za film te je inzistirao na strogom poštivanju istog kao i na tome da se film snima u Mainu.

i.k.