Život na rubu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Život na rubu

Život na rubu

Running with Scissors (2006.)

TriStar Pictures / Blitz film i video

120' komedija, drama

Režija:           Ryan Murphy

Uloge: Annette Bening, Brian Cox, Joseph Fiennes, Evan Rachel Wood, Joseph Cross

Scenario:        Ryan Murphy

Producent/i:   Steve Samuels, Brad Grey, Brad Pitt

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Život na rubu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Nadasve neobično djetinjstvo Augustena Burrughsa prevedeno u disfunkcionalnoj obitelji prikazano je na humorističan način prema njegovim vlastitim memoarima.

Šestogodišnji Augusten (Joseph Cross) nije moga birati svoju obitelj no da jest zasigurno ne bi odabrao onu koja mu je sudbina dodijelila. Majka Deirdre (Annette Bening) je samoproglašena pjesnikinja koja nije još ništa izdala no živi u iluziji da je planetrano slavna. Otac Norman (Alec Baldwin) je profesor matematike, alkoholičar koji se davno prestao opterećivati obiteljskim problemima i brakom.

Brak pred raspadom Deirdre nastoji spasiti posjetima ekscentričnom psihijatru Dr. Finchu čije metode su najblaže rečeno neuobičajene. Nakon neuspjeha u liječenju Deidre završava u motelu na terapiji valiumom, a nesretni Augusten u obitelji Finch u kojoj se umjesto bombona konzumiraju sedativi.

Augusten tako putuje iz jednog pakla u drugi u Adams like obitelji koju čine kćer Hope (Gwyneth Paltrow) opsjednuta Biblijom, gospođa Finch (jill Clayburgh), buntovna kćer Natalie (Evan Rachel Wood) i Neil Bookman (Joeph Fiennes), usvojeni, poremećeni 35godišnji sin.

i.k.