Kikujiro - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kikujiro

Kikujiro

Kikujirô no natsu (1999.)

Bandai Visual Co

121 min komedija, drama

Režija:           Takeshi Kitano

Uloge: Takeshi Kitano, Yusuke Sekiguchi, Kayoko Kishimoto, Yuuko Daike, Kazuko Yoshiyuki, Beat Kiyoshi, Great Gidayu, Rakkyo Ide

Scenario:        Takeshi Kitano

Producent/i:   Shinji Komiya, Masayuki Mori, Takio Yoshida

Zemlja:          Japan

Linkovi: imdb

Kikujiro

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

Putovanje napuštenog dječaka i neodgovornog tridesetogodišnjeg muškarca koje rađa veliko prijateljstvo.

Mali devetogodišnji Masao spletom nesretnih okolnosti ostao sam na svijetu. Za njega se još samo brine bivša susjeda koja mu redovito kuha ručak. Tako sam i napušten, nakon što nailazi na staru majčinu razglednicu na kojoj je i njena adresa, odlučuje se krenuti u potragu za njom, jer to mu se čini jedini izlaz iz besperspektivne trenutne situacije.

Ipak, susjeda je zabrinuta za Masaoa i zadužuje supruga Kikujira da mu pomogne. On je neodgovoran i raskalašen te mu je ovo idealna prilika da bez nadgledanja troši ženin novac za svoj gušt. Njih dvoje nisu idealan spoj, ali kako putovanje odmiče, oni proživljavaju nevjerovatne trnutke pune suza, ali i smijeha, te na kraju jedno u drugom nalaze pravog prijatelja.


Film ceste, koji nije tipičan za iznimnog japanskog redatelja inače karakterističnog po malo mračnijim mafijaškim filmovima, od Japanske je filmske akademije dobio je nagradu za najbolju glazbu, i sporednu glumicu (Kayoko Kishimoto kao Kikujirova supruga), a bio je nominiran i u kategoriji najboljeg filma. I na festivalu u Valladolidu dobro se proslavio i pokupio FIPRESCI-ija i nagradu za najboljeg glumca (Kitano).