Muškoženske stvari - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Muškoženske stvari

Muškoženske stvari

It`s A Boy Girl Thing (2006.)

Icon Entertainment International / Blitz film i video

95` komedija, romansa

Režija:           Nick Hurran

Uloge: Samaire Armstrong, Kevin Zegers, Emily Hampshire, Libby Adams

Scenario:        Geoff Deane

Producent/i:   David Furnish, Martin Katz, Steve Hamilton Shaw

Zemlja:          VB, Kanada

Linkovi: službeni site
imdb

Muškoženske stvari

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.27
15
0.00

Romantična komedija o zamjeni tijela koju su producirali Elton John i David Furnish.

Woody Deane (Kevin Zegers) i Nell Bedworth (Samaire Armstrong) prvi su sudjedi, idu u istu srednju školu, ali su i zakleti neprijatelji. Njihovi su temperamenti različiti, kao i krug ljudi kojim se kreću. Woody je tipičan srednjoškolski sportaš – popularan, zgodan i uspješan, a najveća mu je briga nadolazeće prvenstvo koje bi moglo biti odskočna daska za njegovu fakultetsku naobrazbu. U protivnom ga čeka rad u prodavaonici kuhinjskog pribora, obiteljskom biznisu njegova oca.

I Nell je motivirana za upis na faks, a životni joj je san upisati Yale. No, za razliku od Woodyja ona nije toliko popularna i njezino joj je školovanje na prvome mjestu. Njih se dvoje vjerojatno ne bi ni zamjećivali da se ne moraju svakoga dana susretati u školi što dovodi do brojnih svađa. Njihove razmirice doživljavaju svoj vrhunac na jednome izletu, kada zločesti asteški bog odluči uplesti svoje prste u njihovu sudbinu i zamjeni im tijela. Umjesto da ih pomiri, nova situacija izazove još više ogorčenja pa Woody i Nell novonastalu situaciju odlučuju iskorostiti kako bi upropastili reputaciju ovoga drugog.

Komedije o zamjeni tijela nisu nikakva novost pa tako i ova slijedi dobro poznatu šablonu ovoga filmskog podžara (prihvaćanje tuđih različitosti nakon početnog nerazumijevanja), kao i onu romantične komedije (suprotnosti koje se privlače). No, kritičari ističu kako je ipak riječ o filmu vrijednom pažnje pa je dobio pozitivne ocjene u `The Observeru` i `Empireu`. Pohvaljeni su nastupi dvoje glavnih glumaca i povremeno vrlo zabavan scenarij Geoffa Deanea (`Opake čizme`). 

David Furnish, životni odabranik Eltona Johna, jedan je od producenata filma, dok se Elton John našao u ulozi izvršnog producenta. Njemu se scenarij svidio jer je duhovit i zabavan, o čemu sam kaže: `Dobar je scenarij već pola posla, a ovaj ne samo da je smiješan već je i otrovan.`