Pet prstiju - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pet prstiju

Pet prstiju

Five Fingers (2006.)

Lions Gate Films / Blitz film i video

86' drama, triler

Režija:           Lawrence Malkin

Uloge: Laurence Fishburne, Ryan Phillippe, Touriya Haoud, Isa Hoes, Colm Meaney

Scenario:        Chad Thumann, Laurence Malkin

Producent/i:   David Hoberman, Todd Lieberman, Sam Nazarin

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Pet prstiju

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.22
9
0.00

APP 09.09.2007 Ocjena recenzije : 3.5

Kvalitetan mali triler

Koliko god sam bio razočaran s nekoliko posljednjih trilera koje sam odgledao, toliko sam prilično ugodno iznenađen s ovim filmom. To je samo još jedan dokaz da ovakav tip filma ne mora imati ogromni budžet kako bi uspio nego je za ovakav film potrebno samo jedno - kvalitetan scenarij.
Upravo to je najveća kvaliteta ovog filma. Gotovo cijeli film se odvija na jednoj lokaciji sa samo nekoliko likova, a na njihovoj međuigri se temelji cijeli film, osim nekoliko flashbackova kako bi se malo pobliže opisala prošlost glavnog lika. Posebno mi se u ovom filmu svidjelo uvodno ispitivanje između zarobljenog Phillippea i vođe grupe koja ga je otela kojeg tumači Fishburne. Redatelj Malkin je solidno odradio svoj posao i kvalitetno gradi napetost tokom cijelog filma, ali jedinu zamjerku imam na interpretaciju glavnih glumaca.
Iako su Phillippe i Fishburne realitvno poznatija glumačka imena, ipak nisam sasvim zadovoljan njihovim rolama u ovom filmu. Razlog tome je što se cijeli film temelji upravo na dva glavna lika koje oni portretiraju, a njihova gluma (iako prilično solidna) ne djeluje mi skroz uvjerljiva. Za ovakav tip filma glavni glumci trebaju imati određenu karizmu kojom će osvojiti gledatelja, jer su oni u centru cijelog filma. Budući da se radi o filmu koji prilično podsjeća na kazališno djelo (jedna lokacija i nekoliko glumaca), da su se u njihovim ulogama našli kvalitetniji karakterni glumci film bi djelovao puno bolje.
Na kraju treba reći da se radi o solidnom trileru male produkcije, ali zbog kvalitetnog kraja i završnog preokreta filmu dajem ocjenu više, jer sam kraj filma me najviše dojmio, a mišljenja sam i da drugi gledatelji će biti zadovoljni.
Preporučam svakome da pogleda ovaj film, jer svaki ljubitelj trilera bit će zadovoljan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nibiru666 05.09.2007 Ocjena recenzije : 2.0

kao jedna

serija Nikite, Aliasa ili tih nekakvih CIA FBI ljepuškasto konspirasi serija. Film stvarno kratko traje, a ako je tako što se mene tiče to je samo dokaz nedovoljne maštovitosti. Moja ocjena za ovo djelce je tri radi kakvog takvog zapleta-raspleta a smanjena ocjena je radi Ryanove očajne glume. stvarno se trudi čak je u nekoliko navrata i najvjerojatnije prdnuo nebi li nam tako dočarao muke i patnje,,....baaahhh . za Rayana samo teen filmiččččićičii jer mu to jedino paše a za Laurencea tečajevi glume.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jocker 31.07.2007 Ocjena recenzije : 4.0

Rec rec

U samom pocetku filma priča se odvija tako da vam je prva pomisao kako su oteli ljepuškastog Nizozemca za otkupninu. Nakon što mu odmah u startu ubiju vodiča, shvatite da nije tako. Prstić po prstić i dragi nam Martijn može zaboraviti klavir. No kako priča lagano ide prema kraju počinjete kopčati tko ovdje koga stvarno vesla. Da li CIA, da li čelija, da li Maroko? Nakon nekog vremena toliko te zmotaju da je točno ono na što prvo pomisliš. Još jednom su pokazali šta je sve "organizacija" spremna učiniti za informaciju. Odlična gluma Laurence Fishburnea. Ipak imam neki osjećaj da su neke stvari u priči ostale u zraku no film je definitivno gledljiv.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: