Fast food nacija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fast food nacija

Fast food nacija

Fast Food Nation (2006.)

Fox Searchlight Pictures / UCD

106' dokumentarni, drama

Režija:           Richard Linklater

Uloge: Patricia Arquette, Bobby Cannavale, Luis Guzman, Ethan Hawke, Ashley Johnson, Greg Kinnear, Kris Kristofferson, Avril Lavigne, Esai Morales

Scenario:        Eric Schlosser, Richard Linklater

Producent/i:   Jeff Skoll, Edward Saxon, Chris Salvaterra

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Fast food nacija

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
5
0.00

Još jedan udar na industriju brze prehrane ovoga je puta izveden u izmišljenom fast food lancu na krajnje neukusan način.

Ukoliko ste se ipak pitali što se sve događa sa hamburgerom prije nego što ga zagrizete ovo je jedan od zanimljivijih prikaza tog procesa. Ovakvo viđenje fast food industrije glavešine s vrha brzoprehrambenog lanca prikazali su nevjerodostojnim i smiješnim no to nije utjecalo na uspjeh filma snimljenog prema bestseleru Erica Schlossera.

Priča se otvara sa Donom Adersonom, novim direktorom marketinga u Mickeysu, izmišljenom fast food lancu koji otkriva da netko ubacuje zaraženo meso u njihov najpoznatiji proizvod - The Big One. Don na to kreće u istragu procesa pripreme hamburgera ne bi li došao do izvora problema.

Napušta toplu Californiju i obilazi rančeve, klaonice i ostale postaje koje sudjeluju u proizvodnji sveameričkog jela. Na putu otkriva vezu fast food i filmske industrije, popularne kulture, nekretnina i brojne gadosti koje će vam okrenuti želudac i možda natjerati da razmislite dvaput prije nego što sljedeći put zagrizete velikoga.

Film potpisuje Richard Linklater koji se specjalizirao za paranoične prikaze manje i više imaginarne stvarnosti adaptacijom novele Philipa K. Dicka 'A Scanner Darkly'. Ovoga puta nije riječ o ovisnosti o drogama već o proizvodu koji svakodnevno konzumira svaki četvrti amerikanac.

i.k.