Domino efekt 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Domino efekt 2

Domino efekt 2

The Butterfly Effect 2 (2006.)

New Line Cinema / UCD

92' drama, ZF, triler

Režija:           John R. Leonetti

Uloge: Eric Lively, Erica Durance, Gina Holden, Lindsay Maxwell, Dustin Milligan

Scenario:        Michael D. Weiss

Producent/i:   William Shively, A.J. Dix, Anthony Rhulen

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Domino efekt 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.42
12
0.00

Dvojka se vrti oko originalnog koncepta putovanja u prošlost i utjecaja izmijenjenih događaja na budućnost no bez glavnih aktera iz originala.

Na početku priče o ovom naslovu nije naodmet ponoviti da se domino efekt kao koncept bazira na teoriji kaosa prema kojoj je sve što nas okružuje na neki način povezano te da i najmanja promjena može uvelike poremetiti sustav.

U jedinici se taj koncept odnosio na putovanje u prošlost, konkretno na pitanje kako izmjena već zapisanih događaja u prošlosti utječe na našu budućnost.

Radnja se vrti oko Nicka Larsona, mladića čija djevojka Julie pogiba u prometnoj nesreći. Nick tada otkriva kako ima mogućnost vratiti se u prošlost i promijeniti tijek događaja koji je doveo do smrti njegove drage.

Iako uspjeva u svom naumu i Julie preživi Nick nenamjerno uzrokuje neke druge promjene u sadašnjosti. To ga tjera na nova putovanja u prošlost no svako putovanje rezultira novim narušavanjem sklada.

Filmovi poput 'Run Lola Run', 'Povratak u budućnost' i 'It's a Wonderful Life' već su se bavili sličnom tematikom, baš kao i prethodnik ovog naslova stoga ne očekujte revolucionarne novine u ovom direct to video nastavku.

i.k.