Oštrica zločina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Oštrica zločina

Oštrica zločina

Sling blade (1996.)

Shooting Gallery

135 min drama

Režija:           Billy Bob Thornton

Uloge: Billy Bob Thornton, Dwight Yoakam, J.T. Walsh, John Ritter, Lucas Black, Natalie Canerday, Robert Duvall, Brent Briscoe

Scenario:        Billy Bob Thornton

Producent/i:   David L. Bushell, Larry Meistrich, Brandon Rosser

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDB

Oštrica zločina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

Po izlasku "na slobodu", nakon pola života provedenog u mentalnog instituciji, Karl Childers mora se suočiti stvarnim životom i davno potisnutim traumama.

Billy Bob Thorntona vidimo u ulozi Karla, mentalno zaostalog sredovječnog čovjeka koji je upravo pušten iz duševne bolnice. U bolnici je proveo većinu svog života, a završio je tamo kao dvanaestogodišnji krvnik, nakon što je ubio majku i njenog ljubavnika u naletu bijesa.

Inače, Karl Childers, kao dječak je bio zlostavljan od strane svoga oca, zaključavan u podrum i maltretiran. Kao tako istraumatizirano dijete, uhvativši majku i njenog ljubavnika "na djelu", obuzeo ga je ubilački bijes, te im je oboma odrubio glave s oštricom kosilice.

Danas, mnogo godina kasnije, psihijatri su procijenili da više nije opasan po društvo. Ponovno se pokušava socijalizirati, i nastanjuje se u svom rodnom gradiću, gdje se zapošljava u mjesnoj radionici, i nalazi dobrog  prijatelja u dječaku Franku.

Frankova majka zavoli Karla i poziva ga da živi s njima, na što on naravno pristaje. Situacija prestaje izledati idilično u trenu kada upoznajemo dečka Frankove majke, koji je uskogrudni sadistički pijanac, koji redovno zlostavlja Franka, Lindu, a ni Karla pritom ne štedi...