Savršeni stranac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Savršeni stranac

Savršeni stranac

Perfect Stranger (2007.)

Columbia Pictures/Blitz film i video

109` triler

Režija:           James Foley

Uloge: Halle Berry, Bruce Willis, Giovanni Ribisi, Gary Dourdan, Patti D'Arbanville, Clea Lewis

Scenario:        Todd Komarnicki

Producent/i:   Elaine Goldsmith-Thomas

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer

Savršeni stranac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.18
28
0.00

mr blue 09.10.2009 Ocjena recenzije : 0.0

VRLO DOBRO

Iako su kritike često negativne,meni se film svidio jer sam veliki ljubitelj žanra,a glumačke izvedbe su također vrlo dobre.Zaplet je zanimljiv i radnja filma je dosta dobra,ali film razočara gledatelja jer filmova takvog tipa ima napretek.Sigurno vrijedi pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lejla_s982 11.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

neocekivan kraj...

... to je ono sto bi trebalo biti najveci plus ovog filma, ali... jedan plus spram bezbrojnih minusa. a i taj je plus diskutabilan.
dakle, o cemu se radi. berry je uber riba-lijepa, zgodna i pametna. jedna od vodecih novinara u zemlji (i toliko je opasna da se koristi pseudonimom i to muskim, a njen identitet je jedna od top tajni). njen prijatelj milles je ne znam ni ja sta (kompjuterski freak, haker, csi istrazitelj,... sve sto treba). on je naravno opsjednut njom. njena "najbolja" prijateljica je ubijena. i sada ona ce naci ubicu. a to bi trebao biti willis. mada, zna se u ovakvim filmovima da nikad nije onako kako se cini. pa pretpostavljamo da ni willis nije ubica.
ali, pazite ovih nebuloza: ona tek tako dobiva posao u willisovoj firmi (a posle i milles) bez ikakvih provjera, ili bilo cega. njoj zvoni mobitel i willis ce tek tako zaviriti da vidi od koga je poruka (na prvom izlasku). milles je njen najbolji prijatelj i cesto je kod nje, ali izgleda da ona bas nije cesto kod njega, jer nije znala sta on drzi u svojoj sobi...
i kraj je fakat nepredvidiv i nekako, ostala sam sa izrazom "wtf" na licu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kjara27 18.02.2008 Ocjena recenzije : 0.0

odlično!

Zanimljiva priča, napet, super kraj..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 10.02.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Savršeno sranje

Evo, neznam što bih rekao u ovih 2000 znakova... opet sam ispao naivčina i pao pod čari crne kraljice. Nisu mi bile dovoljne mnogobrojne kritike na račun filma, pa sam si morao sebi i svojim prijateljima uništiti večeru... uglavom film se isplati gledati zadnjih 20-ak minuta, a do tada je turbo dosadan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

devlishus 08.10.2007 Ocjena recenzije : 1.0

savršeni promašaj

koliko rupa ima ovaj film to nebi ni nuklearni fizicar prebrojao.no ako zelite malo oglupit pogledajte koliko stvari moze nekome promaći ma koliko on šutio o tome.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dmode 09.09.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Još Jedan Promašaj..

APP je u recenziji niže sasvim dobro objasnio nedostatke ovog filma. Navesti prednosti je ipak sasvim druga priča jer su u sitnim nijansama te ih ne treba ni spominjati.

Ne tako proslavljen redatelj James Foley učinio je veliku grešku u svim pogledima. Glumačka ekipa, režiranje, glazba...

Halle Berry u filmu služi samo kao ukrasni kip, dok ostarjeli Bruce Willis bolje naganja negativce u akcijskim filmovima nabijenim specijalnim efektima.
Jedino donekle se Giovanni Ribisi našao u ulozi computer nerda Milesa koji krije pokoju prljavu tajnu.

Konačni preokret je, kao što je već navedeno, potpuni. Cijeli film idete jednim putem, da bi shvatili da ste u krivu otpočetka i da u biti niste ni mogli naslutiti kraj.

Što se tiče ostalih preokreta tijekom filma - nema ih. A to je još jedan od nedostataka, te bi film kao triler trebao par puta šokirati il' pak zainteresirati gledatelja.

Film svakako preskočite ako imate drugi izbor, a ako ne - onda uživajte u prekrasnoj Berry koja je valjda zato i izabrana.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 02.09.2007 Ocjena recenzije : 4.0

''Nepošten'' film

Nakon što odgledate ovaj film, ostat ćete i razočarani i sa hrpom neodgovorenih pitanja. Ono što se htjelo postići ovim filmom (snimiti napeti tehno triler s atraktivnim glumcima u naslovnim ulogama) nije se uspjelo, nego štoviše izazvao se kontra efekat. Trudit ću se da pojasnim na što mislim a da previše ne otkrijem onima koji namjeravaju pogledati ovaj film.
Kao prvo, za ovakav tip filma glavni lik treba biti takav uz kojeg se gledatelj lako može povezati, a Berry (osim svojim izgledom) ne uspijeva zainteresirati gledatelja. Zatim, treba biti tajanstveni negativac o kojem se malo toga zna i koji ima mračnu prošlost. To je u ovom filmu trebao biti Willis, koji je možda i dobar odabir za takvu ulogu, ali ovdje je njegov lik potpuno nedorečen i neobjašnjen. I treće, ovakav tip filma mora imati i veliki preokret u filmu, odnosno trenutak kada se sve razotkrije, a na gledatelju je da ocjeni koliko je bio u pravo. Upravo na ovom trećem je gdje je film definitivno pokvaren.
Neću o tome previše pisati zbog ranije navedenog, ali samo ću reći da se radi o preokretu kojeg nitko ne bi očekivao. Iako to ovako napisano može djelovati dobro (jer što je veći preokret to je bolje), ali ovdje je to napravaljeno tako da je gledatelj skroz izigran jer ga se cijelo vrijeme vodi na pogrešan trag. Samo ću reći da se radnja filma cijelo vrijeme odvija prilično umjereno u jednom (ili dva) smjera, da bi na kraju brzinom svijetlosti došlo do velikog obrata a gledatelj ostao potpuno u nevjerici i sa gomilom pitanja. Za to su najviše odgovorni loš scenarij i režija.
Sve u svemu, radi se o priličo slabom trileru, najviše zahvaljujući loše razrađenim likovima, ne toliko originalnoj radnji, te pogotovo neinvetivnom kraju filma koji razočara gledatelja. Da se film možda razvijao drugačije, možda bi dobili osrednji triler koji se može pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dary2307 31.05.2007 Ocjena recenzije : 1.0

perfect stranger

ništa puno o ovom filmu. samo da volim ovaj žanr i sam kraj me se dojmio jer je riječ o totalnom preokretu. dobri glumci, fora radnja no ocjena dobar.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 16.04.2007 Ocjena recenzije : 0.86

Savrseni Stranac - tako, tako

Klasicni triler tipa Razotkrivanje, Savrseno Ubojstvo, itd. Ovakvih filmova ima napretek, ali ipak korektno odradjeno. Tko ubija? Ovoga puta najljepsa osoba u filmu. Tko bi to mogao biti?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: