Bijeli prah - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bijeli prah

Bijeli prah

Blow (2001)

New Line Cinema / Blitz film i video

124' krimi, drama

Režija:           Ted Demme

Uloge: Johnny Depp, Penelope Cruz, Franka Potente, Ray Lyotta

Scenario:        Nick Cassavettes, David Mc Kenna prema istoimenoj knjizi Bruce Portera

Producent/i:   New Line Cinema

Zemlja:           SAD

Linkovi:

imdb

Bijeli prah

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.57
35
0.00

Istinita priča o usponu i padu narko bossa Georgea Junga, kralja bijelog praha u Americi sedamdesetih godina.

George Jung odrasta u obitelji koja jedva spaja kraj s krajem. Majka gnjavi oca zbog posla koji loše ide, a George, svjestan u kakvoj mu je situaciji obitelj, odlučuje da sebi nikad neće priuštiti sličnu sudbinu.

Početkom šezdesetih odlazi iz Massachusetsa u kaliforniju gdje na nagovor prijatelja počinje dilati marihuanu. Ubrzo postaje glavni dobavljač studenata u Bostonu nakon čega se sa trave prebacuje na kokain. Osim novca, zarađuje i nekoliko godina u zatvoru gdje upoznaje sve čari bijelog praha.

Nedugo nakon izlaska iz zatvora, udružuje se s Pablom Escobarom, milijarderom i glavnim bossom koji vlada međunarodnim tržištem kokainom. Uz njegovu pomoć, dovodi kokain u Ameriku i postaje bogataš gotovo preko noći. Legenda kaže da je pokrivao nevjerovatnih 85% američkog tržišta. Usprkos tomu njegovo uživanje u lagodnom životu bilo je kratkoga vijeka.

Jung upoznaje kolumbijku Mirthu, party djevojku u koju se fatalno zaljubljuje. Ubrzo ju ženi nakon čega na svijet dolazi i kćer. Iako ima novac s koji više ne zna što bi, jedino što mu zaista treba je ljubav.

i.k.