Gđa Henderson vam predstavlja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gđa Henderson vam predstavlja

Gđa Henderson vam predstavlja

Mrs Henderson Presents (2005.)

Lucia Zucchetti

103 min komedija, drama

Režija:           Stephen Frears

Uloge: Judi Dench, Bob Hoskins, Will Young, Camille O'Sullivan

Scenario:        David Rose, Kathy Rose

Producent/i:   David Aukin, Laurie Borg, Norma Heyman, Bob Hoskins

Zemlja:          UK

Linkovi:

IMDB

home page

Gđa Henderson vam predstavlja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Gospođa Henderson kupuje staro londonsko kazalište i otvara Windmill, kazališnu dvoranu koja će postati poznata po, između ostalog, Revuedeville ili ti non stop zabavi i golim djevojkama na sceni!

Gospođa Laura Henderson, bez obzira na to što je zlatnim godinama, ne želi usporiti svoj životni tempo. Kako bi razbila monotoniju svakodnevnice kupuje, ni manje ni više-Windmil Teatar u Sohou, srcu Londona. Iako voli kazalište, ne zna kako ga voditi, pa upošljava Vivian Van Damma.

Međutim Laura, ekscentrična i pomalo luckasta, ne da mu da radi svoj posao u miru, već voli imati svoje prste u svakoj predstavi, tako da redovito dolazi na probe, dok Van Dammu ne prekipi. Usprkos nesuglasicama zajedno dolaze do revolucionarnih ideja koje će promijeniti klasično poimanje kazališta.

Njegova prva ideja je Revedeville ili non stop zabava. Isprva Windmill doživi veliki uspjeh, ali kada konkurencija ukrade ideju, posjećenost i popularnost predstava strelovito padne. Ipak, gospođa Henderson iz rukava vadi zanimljiv prijedlog-zašto ne na scenu postaviti djevojke-gole djevojke. Bez obzira na početni skepticizam, cenzor Lord Chamberlain, zbog Laurinog šarma i moći uvjeravanja, daje licencu teatru, ali pod uvjetom da djevojke na sceni stoje nepomične! Ovakve predstave ubrzo postaju senzacionalne, posebno među ratnim trupama...