Teška vremena - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Teška vremena

Teška vremena

Harsh Times (2005.)

MGM / Blitz film i video

120' krimi, drama, psihološki

Režija:           David Ayer

Uloge: Christian Bale, Armando Cantina, Eva Longoria, Freddy Rodriguez, Tammy Trull, Adriana Millan, Noel Guglielmi, Chaka Forman, Blue Mesquita, Michael Monks, J.K. Simmons, Armando Riesco

Scenario:        David Ayer

Producent/i:   David Ayer, Andrea Sperling

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Teška vremena

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.63
24
0.00

colin22farrell 16.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

baleeeee

bale je car prejak glumac film je odličan napeto od samog početka pa do kraja

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 21.09.2007 Ocjena recenzije : 2.33

Opet odlični Bale i perspektivni redatelj

Christian Bale je glumac koji me u zadnje vrijeme svakom svojom novom ulogom ugodno iznenadi i polako postaje moj omiljeni glumac nove generacije. Svakim svojim filmom i ulogom, Bale dokazuje da može odlično portretirati bilo kojeg lika, iako je postalo očito da mu najbolje leže uloge psihički nestabilnih i nasilnih osoba.
Uloga Jima Davisa u ovom filmu je jedna od takvih, i upravo Balova izvedba nosi cijeli film.
Ayeru je ovo bio redateljski prvijenac i sigurno je bio presretan kada je pridobio Balea za ovaj film, jer upravo Bale i kvalitetan scenarij su bili garancija za kvalitetan film.
Ayer se proslavio scenarijem za odlični ''Dan obuke'' i usporedbe s tim filmom bile su neizbježne. Pogotovo jer i radnje obadva filma imaju dodirne točke;odnos između dva glavna muška lika (U ovom filmu je to par Bale-Rodriguez koji bez cilja lutaju ulicama L.A., dok su u ''Danu obuke'' to su Washington-Hawke kao korumpirani policajac i njegov partner početnik) koji je kvalitetno gradiran kroz cijeli film, te vodi do neizbježnog klimaksa.
Također nije teško povući paralele između Balea i Washingtona. Bale je vojnik koji se vratio iz Iraka, a povratkom na ulice na kojima je odrastao budi se njegova agresivnost kao posljedica ratnih događanja. U ''Danu obuke'' Washington je policajac sumnjivih metoda koji se koristi značkom policajca kako bi na istim tim ulicama osigurao vlastitu korist.
Jedina razlika između ta dva filma (zbog koje mi je ''Dan obuke'' bolji) je redatelj. Ayer nije napravio loš posao i ako nastavi u ovom stilu od njega u budućnosti možemo očekivati još bolje uratke (možda čak i potencijalne Oscare).
Iako je sve u znaku Balea, bilo bi nepošteno da se ne spomene odlični Rodriguez koji dostojno parira Baleu.
Jedino nisam zadovoljan radnjom filma koje praktički i nema, nego se svede na besciljne vožnje dvojice likova. Mislim da se tu moglo više napraviti s malo više dinamike i akcije.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nibiru666 22.08.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Preteška noč

jedva sam dočekao red u videoteci da ja napokon dobijem ovaj film.Christian Bale me oduševio sa nekoliko filmova kao Nestajanje, Američki Psiho, Eqvilibrium(ili kako se to već piše) pa ga redovito pratim iako nisam fanatik pa ne idem u kina radi njega. Dakle, od samog početka filma imao sam osječaj neke olovno teške niti koja je pratila cjeli film.Nit koja je išla prema svome klupku.Nakon ovog filma počet ću govoriti kako stvarno ne volim teeeeeeešššškeeee drame. Film mi nebi dobio ocjenu pet ali iznenadio me kolko je na mene emocijalo djelovao. Čak sam nakon njega i nočne more imao, a danas sam napokon učio duže od petnaest minuta. Preporučam vam da ga pogledate, doživite nešto i napišete recenziju. Velika zamjerka scenaristu koji je utrpao malo previš "dude" "dude" na početku zvuči simpa ali s vremeno počne iritirati i podsječati na petnaestogodišnje klince koji nauče tu riječ pa udri....BAY DUDE (HEHEHEHE)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 19.08.2007 Ocjena recenzije : 1.5

Teska Drama

Dosta teska i naporna drama u kojoj je Christian Bale dosta naporan. Puno psovanja, puno rijeci tipa 'Hey dude', pa tko voli neka izvoli. Uglavnom, nista posebno i radnje prakticki nema. Dva 'negativca' vozaju se okolo i naokolo od Los Angelesa do Meksika. Traze posao, probaju prodati neki pistolj itd...Tko voli psihodelicne i naporne tipove doci ce na svoje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 14.08.2007 Ocjena recenzije : 4.5

posjeća dosta na dan obuke.bale izvrsno odglumio.vrijedi pogledati

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: