Mladi Sherlock Holmes - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mladi Sherlock Holmes

Mladi Sherlock Holmes

Young Sherlock Holmes (1985.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

109' avantura, misterija

Režija:           Barry Levinson, Andrew Grieve

Uloge: Nicholas Rowe, Alan Cox, Sophie Ward, Anthony Higgins, Susan Fleetwood

Scenario:        Arthur Conan Doyle, Chris Columbus

Producent/i:   Steven Spielberg, Frank Marshall, Kathleen Kennedy

Linkovi: imdb

Mladi Sherlock Holmes

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.67
3
0.00

Sa karizmatičnim detektivskim dvojcem Watson - Holmes upoznajemo se za njihovih zajedničkih dana u školskim klupama kada su počeli rješavati prve misterije.

Ovaj je više od dva desetljeća star naslov najzahvalnije usporediti sa Harry Potter serijalom ćemu svakako pridonosi Chris Columbus, koscenarist ovog i režiser prvih Harry Potter filmova.

O tome dovoljno govori premisa filma u kojem pratimo mladog Sherlocka Holmesa (Nicholas Rowe) i njegovog vjernog kolegu Johna Watsona (Alan Cox) za vrijeme njihovog zajedničkog školovanja u privatnoj školi.

Zajedno sa Hermioninom dvojnicom njih dvojica raspliću veliku misteriju koja prijeti svijetu. Nastoje upozoriti vlasti na opasnost koja vreba te istovremeno ostati na slobodi što će se pokazati kao nimalo lak zadatak za tada još neiskusne buduće detektive.

Istaknimo još da uz Chrisa Columbusa u koscenarističkoj ulozi u režiserskoj stolici sjedi Barry Levinston dok produkciju filma potpisuje trojac Steven Spielberg, Frank Marshall i Kathleen Kennedy.

i.k.