As u rukavu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      As u rukavu

As u rukavu

Smokin` Aces (2007.)

Universal Pictures / Continental film

108` akcija, krimi

Režija:           Joe Carnahan

Uloge: Ben Affleck, Andy Garcia, Alicia Keys, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Peter Berg, Martin Henderson, Taraji Henson, Common

Scenario:        Joe Carnahan

Producent/i:   Tim Bevan, Eric Fellner

Zemlja:          SAD, VB, Francuska

Linkovi: službeni site
trailer

As u rukavu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
19
0.00

Tarantinolika pucačina Joea Carnahana (`Narc`) smještena među svjetla Las Vegasa, o komičaru koji je odlučio progovoriti i mnoštvu ubojica koji su mu za petama.

Buddy `Aces` Israel (Jeremy Piven), komičar i mađioničar u Las Vegasu, u zadnje je vrijeme često tražen – no, ne zbog svojih viceva i trikova. Aces je naime odlučio prekinuti svoje savezništvo s mafijom pa su isti njegov život procijenili na milijun dolara. Aces tako mora bježati od serije profi-ubojica koji su željni nagrade, a jedini ljudi koji mu žele pomoći su FBI agenti (Ray Liotta, Ryan Reynolds, Andy Garcia) kojima, naravno, treba za svjedočenje. No, prije nego postane zaštićeni svjedok, Aces posjećuje kasina u Las Vegasu još jedan, posljednji put.

Redatelj Joe Carnahan postao je miljenik publike i kritike 2002. godine svojom krimi dramom `Narc`, brutalnom pričom o policajcima koji se u nastojanju da uspostave red na ulicama infiltriraju u redove dilera i kriminalaca. Svoju je premijeru film imao na Sundanceu, a kritika mu je bila sklona. Tako je Ron Wells sa `Film Threata` rekao: `Najbolje što mogu reći o ovome filmu je da jedva čekam redateljev sljedeći projekt`.

Carnahan u svome zadnjem filmu više ne crpi inspiraciju u krimićima 70ih (`Serpico`, `French Connection`) kao što je bio slučaj s `Narcom`. Frenetičnim ritmom i montažom, s puno pucanja i nasilja te mnoštvom cameo uloga (npr. Alicia Keys, Ben Affleck) mnoge je podsjetio na Tarantina i Ritchieja - ili barem na nekog od njihovih imitatora.

Recenzije mu tako i nisu najblistavije. Kritičari su mu zamjerili svašta – od jednodimenzionalnih likova (Robert W. Butler iz `Kansas City Stara`), ponovljenih situacija (Colin Covert iz `Minneapolis Star Tribunea`), a mnogima ni audiovizualna iživljavanja kamerom i montažom nisu bila draga (Melissa Anderson iz `Time Out New York`).

Eleanor Gillespie iz `Atlanta Journala` bila je posebno oštra nazvavši ga `ludom, ludom, ludom, ludom (mad) mješavinom metaka, krvi, tu i tamo koje cice i strašno zastarjelim forama namijenjenim muškarcima koji ne izlaze previše`, a Kevin Carr iz `7M Pictures` bio je puno bolje raspoložen, rekavši da u filmu `ima dovoljno krvi, metaka, cica, akcije i oktana da zainteresira jeftine vreće testosterona, kakva je i sam`. A je li riječ o još jednom rip-offu Tarantina ili pak o jednom od onih filmova koje `kritičari ne razumiju`, na vama je da provjerite.