Ghost Rider - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ghost Rider

Ghost Rider

Ghost Rider (2007.)

Sony Pictures / Blitz film i video

114' akcija, fantastika, triler

Režija:           Mark Steven Johnson

Uloge: Nicolas Cage, Jon Voight, Wes Bentley, Eva Mendes, Matt Long, Sam Elliott, Peter Fonda, Donal Logue, Tony Ghosthawk, Hugh Sexton

Scenario:        Mark Steven Johnson

Producent/i:   Avi Arad, Michael De Luca, Gary Foster, Steven paul

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Ghost Rider

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.10
71
0.00

Nicholas Cage kao superjunačina goruće lubanje - Ghost Rider na motoru spašava svijet od Blackhearta, zla sina demona Mefistofelesa.

Još jedan iz lige Marvelovih superjunaka dobio je svoj film. Ghost Ridera na ljestvici supermoći smještaju negdje između 'X -Men' ekipe i 'Spidermana', a osim što ima goruću glavu i ruke iz kojih, prema potrebi može šikljati plamen, Ghost Rider se odlikuje vrlo velikom brzinom na motoru i mogućnošću vertiklane vožnje, ili vožnje po vodi. Režiju i scenarij potpisuje Mark Steven Johnson, redatelj 'Daredevila', ali i scenarist i producent ne baš hvaljene 'Elektre'. Produkciju, između ostalih, potpisuje Avi Arad ('Spiderman'), a jedan od izvršnih producenata je Marvelov predsjedavajući emeritus Stan Lee.

Unatoč teškaškoj ekipi, prava zvijezda ovog filma ipak je Nicholas Cage. Nick se godinama pokušavao utrpati u neku stripovsku ulogu, i eto, konačno uspio. U Ghost Ridera se zaljubio još kao klinac vidjevši njegovu goruću lubanju na motociklu, a kasnije je svoju ljubav prema njemu dokazao i tetovažom – koju su šminkeri, paradoksalno, na snimanju Ghost Ridera satima prekrivali s njegova tijela. I dok je tetovaže imao viška, kose je bilo premalo, a da bi Cagea upristojili za ulogu Johnny Blazea a.k.a Ghost Ridera, frizerima je trebalo 3 sata intenzivnog žbukanja vlasišta.

Jednom davno, motociklistički kaskader Johnny Blaze (Nicholas Cage) sklopio je ugovor s Mefistofelesom (Peter Fonda) ne bi li spasio voljenog oca i svoju ljubav iz mladosti Roxanne (Eva Mendes) od sigurne smrti. Sad je vrag došao po svoje i angažirao Johnnya za svoje mutne poslove. Preko dana, Johnny je hrabri junak na motoru, a preko noći postaje Ghost Rider, đavolji lovac na demone. Premda je prisiljen izvršavati Mefistofelesove naredbe, Johnny je odlučan u tome da svoje prokletstvo, ali i nevjerojatne moći koje je dobio kao Ghost Rider iskoristi u plemenite svrhe. U najtežem od svih zadataka, superjunak se bori protiv zlog Blackhearta (Wes Bentley), Mefistofelesova sina koji se namjerio preuzeti svjetsku vlast i biti još opakiji od svog oca.

Kritičari ga mrze, publika ga obožava. Tako bi se ukratko dao opisati trenutni status ovog filma na raznim listama. Rotten ga je pogodio sa 73 % trulih rajčica, a strip ekranizacijama skloni Cinematical dočekao ga je na nož nazvavši zaplet banalnim, Cageov lik ridikuloznim, superjunački opremu fetišističkom, a redatelja Johnsona ignorantom na području stripa, što možete pročitati ovdje. Zašto pak Variety smatra da bi film bio bolji da ga nije napisao i režirao Johnson, pročitajte ovdje. Druga strana medalje i filmskog biznisa donosi sasvim drugačije statistike: Film je samo u prva 4 dana kao prvi na box officeu utržio 51.5 mil $.