Mala djeca - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mala djeca

Mala djeca

Little Children (2006.)

New Line Cinema / Continental film

130' drama, romansa, satira

Režija:           Todd Field

Uloge: Kate Winslet, Patrick Wilson, Jennifer Connelly, Gregg Edelman, Sadie Goldstein, Ty Simpkins, Noah Emmerich, Jackie Earle Haley, Phyllis Somervill, Jane Adams

Scenario:        Todd Field i Tom Perrotta, prema romanu Toma Perrotte

Producent/i:   Todd Field, Albert Berger, Ron Yerxa

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Mala djeca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.78
40
0.00

johnny08 20.02.2010 Ocjena recenzije : 3.0

Little Children

Prvenstveno moram reći da sam ljubitelj drama i da volim američke filmove poput 'American Beauty' koji na briljantan način otkriva tajne u životima običnih američkih ljudi koji žive u predgrađima. 'Little Children' Todda Fielda pokušava biti takav, pametan film te na početku lijepo otkriva likove Brada i Sarah, nezaposlenih roditelja koje uzdržavaju njihovi supružnici. Oni se upuštaju u ljubavnu vezu više iz monotonije i vlastitih neuspjeha u životu nego iz ljubavi, dok su njihovi supružnici Richard i Kathy ipak ostali na marginama, svjesno žrtvovani nauštrb glavnih likova. Da bi priča bila kompliciranija u susjedstvu živi osuđeni pedofil Ronnie i poludjeli bivši policajac Larry. E sad tu film pokušava previše. Priča između Sarah i Brada teče izrazito sporim tempom i završava upravo onako kako smo očekivali, s jasnom poveznicom romana 'Madame Bovary' Flauberta, na taj način pokušavajući opravdati postupke glavnog lika Sarah (no ona nema snagu Emme Bovary!). Puno zanimljivija priča je ona Ronnieja, poremećenog pojedinca prema kojem je društvo izrazito grubo te se možemo stvarno zapitati tko je ovdje lud. Poremećena osoba kojoj treba pomoć ili ponašanje "zdravih" osoba? Na kraju su i najbolje scene vezane za Ronnieja i Larrya. Glumačka ekipa je solidna, Jackie Earle Haley je ipak najupečatljiviji. Kate Winslet je 2 g. kasnije snimila puno bolji film sa sličnom tematikom, 'Revolutionary Road' i tamo je bila puno bolja nego ovdje. 'Little Children' je solidan film, ali ništa više od toga jer ima previše monotone i nezanimljive radnje, dok bolji likovi ostaju premalo u kadru (Ronnie); to je također film s sporadičnim bljeskovima odličnog filma (scena u parku Ronnie i Larry) ali neujednačena cjelina ga koči u tom cilju. Solidno, prolazno, pa i preporučljivo!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ellena 18.11.2008 Ocjena recenzije : 1.0

mala

u filmu mi se najvise svida njihova gluma.Film je izvrstan

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mareva 31.10.2008 Ocjena recenzije : 1.0

predivan film!
to je prvo šta pomislim kad se sjetim filma. na lagani način prostudirana jako teška tema. zapravo ima ih i više od jedne. pedofilija gledana iz drugog kuta, onog koji nudi suosjećanje i oprost. zaista dirljivo. do tog filma bila sam zagovornik gesla ubij sve pedofile i dobro ih izmuči prije toga, a poslije tog filma sam malo razmislila i skužila da je to opaka bolest. ali onda kasnije sam se opet vratila prvobitnome. bit će da opet moram taj film pogledat. ugl film je odličan. to je drama koja nije zaglupljujuća, teška ili nešto slično. ona je lagana i stvarno zanimljiva. kate winslet je stvarno super, odlična glumica a tog wilsona sam prije vidjela samo u onoj operi-- ali čovjek dobro glumi. zaključak: ovo je film koji TREBA pogledati jer je definitivno osvježenje nakon stalno te istih tema i filmova.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maggie_the cat 06.03.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Little Children

Ovakve teme su uvijek zanimljive – šta se radi iza zatvorenih vrata,kako svoj život predstavljamo drugima, šta ustvari mislimo. Priča je dobra ali nedovoljno obrađena. Film je mogao biti bolji. Svakako je trebao biti kraći. Gluma dobra, ali to ipak nije dovoljno da bi Maloj Djeci dala više od 3, 5.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 08.07.2007 Ocjena recenzije : 3.0

osrednje

Jos jedan u nizu filmova koji pokusavaju kopirati Vrtlog Zivota, ali ne bas uspjesno. Film zapravo prikazuje raspade obitelji. Velika zamjerka ovome filmu je potpuni nedostatak glazbe i totalno promaseni i nezainteresirani glas naratora.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Serafin 08.02.2007 Ocjena recenzije : 4.43

Mala djeca

Todd Field, mladi redatelj (42) svaki put me iznenadi svojim novim filmom. "U zamci" je bio predivan film, a "Mala djeca" su mu tragu. "Mala djeca" su me oduševila. Došao sam u kino s rezervom prema filmu,ali nakon što sam ga odgledao ostao sam sjediti i gledati odjavnu špicu, ne zato jer me pretjerano zanimala (makar je), nego me se film jako dojmio da mi se nije dalo ustati.

Todd Field je film režirao maestralno, makar moja najveća zamjerka je ipak mala otegnutost, ali to spašava odlična gluma Kate Winslet, Patricka Wilsona i Jennifer Connelly. Posebno bi istaknuo Jackie Earle Haley (nominiranog za Oscara) u ulozi seksualnog manijaka. Razvoj lika kroz film je stvarno impresivan.

Film je čak malo i komičan (satiričan), te glas pripovjedača me uopće nije smetao, nego me je vrlo lijepo i staloženo uvodio u radnju i likove. Scenarij filma je odličan. Iako je kraj pomalo predvidljiv na nekim djelovima, a na nekim nije, no to me ništa nije zasmetalo. Likovi su dobro scenaristički razrađeni, svakako nisu crno-bijeli.

Zanimljivo je da većim dijelom filma glazbe nema (iako je skladatelj Thomas Newman), već na nekim napetim scenama se čuju zvukovi iz obližnje okoline. Iako, tamo gdje ima glazbe, tako je dobra da ju jedva primjetite.

Film svakako treba pogledati, iako je predugačak. Mogao je biti pola sata kraći, ali ni ovako svakako nije loš.

Teško mi je bilo dati ocjenu. Dvoumio sam se između četiri i pet. Četiri baš zbog tog rastezanja filma, ali zbog svih ostalih dobrih elemenata u filmu, dajem "Maloj djeci" ocjenu pet.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: