Noć u muzeju - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Noć u muzeju

Noć u muzeju

Night at the Museum (2006.)

20th Century Fox / Continental Film i Video

108` avantura, komedija, fantastika

Režija:           Shawn Levy

Uloge: Ben Stiller, Robin Williams, Carla Gugino, Kim Raver, Mickey Rooney, Dick Van Dyke, Bill Cobbs, Ricky Gervais, Rami Malek, Paul Rudd, Steve Coogan, Owen Wilson

Scenario:        Joshua Goldin, Daniel Goldin, Dave Goetsch, Ross Venokur, Jason Venokur

Producent/i:   Chris Columbus, Stephen Sommers, Bob Ducsay, Michael Barnathan, Shawn Levy

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Noć u muzeju

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.69
59
0.00

markoboban 12.01.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Prirodnjački muzej

Shawn Levy režira komediju po scenariju koji zajednički potpisuju Robert Ben Garant & Thomas Lennon.Polazna premisa: 'Sve će oživeti...' u centar zbivanja stavlja dobricu Larryja (Ben Stiller), čoveka ubeđenog da je stvoren za velika dela.Nevoljno prihvata posao noćnog čuvara u Prirodnjačkom muzeju u New York Cityju.No već tokom prve noćne smene, Larry postaje svedok najneverovatnijih događaja.Počinju da oživljavaju svi postojeći eksponati, pa šokirani čuvar mora da pronađe način da se izdigne iznad haotične situacije kako bi dočekao jutro...Većina ljudi prilikom posete nekom muzeju, posmatrajući izložene eksponate, često puta se zapitala o njihovoj sudbini, o okruženju u kome se nekada živelo, o krvoločnim životinjama koje su harale zemljom. Koncept 'hajde da sve to oživimo u današnjem vremenu', deluje zanimljivo, s tim što su u ovom slučaju producenti rešili da naprave jednu pravu porodičnu komediju (mada je bilo predloga da se napravi i horor priča).Korišćenje specijalnih efekata poslužilo je kao savršen okvir za stvaranje niza komičnih situacija, jer smo svedoci pojave raznih istorijskih ličnosti na jednom mestu, u muzeju koji čuva smotani Larry. Kasting je uglavnom pogođen, jer izbor Robina Williamsa za rolu nekadašnjeg američkog predsednika Teddy Roosevelta je na mestu, kao i recimo Owena Wilsona i Steve Coogana, koji tumače kauboja i rimskog vojnika.Ben Stiller se odlično snalazi u ovakvim komedijama, pa uspešno iznosi lik naslovnog junaka, prikazujući svoje vanserijske komičarske sposobnosti.Carla Gugino kao najvažniji ženski lik – Rebecca, deluje neubedljivo i služi isključivo kao potencijalna partnerka smušenom Larryju, sa očitom namerom da unese malo romanse u celu priču.Mana filma je linearni tok radnje, tako da gledalac od samog početka može da pretpostavi u kom pravcu idu i završavaju se avanture noćnog čuvara.Lagana zabava je uprkos tome, zagarantovana, mada verovatno neće ostati u dužem sećanju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

niksa666 29.11.2008 Ocjena recenzije : 0.0

film za djecu...

Klasičan holivudsko-benstilerovski humor!

Ako se želite malo nasmijati - pogledajte!

Ako ništa drugo, jedan film koji mogu pogledati sve generacije u obitelji (u isto vrijeme) i nitko se neće osjećati zakinuto, ali ni oduševljeno. ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Leone 21.08.2007 Ocjena recenzije : 2.0

Zabava za cijelu obitelj

Znate onaj izraz Family fun koji se u Americi često koristi za nešto u čemu može uživati cijela obitelj (od bebe do dede)? Vjerujem da se u Oxfordovu rječniku kraj ovog izraza nalazi slika ovog filma jer Noć u muzeju je upravo to. Family fun!
U ovom filmu je stvarno uživati svi koji ga pogledaju: od male djece koji će biti fascinirana prikazom živoga muzeja, male djece koja će se smijati dječjim forama, mladih, odraslih, roditelja, pa čak i djedovi koji će se moći prisjetiti vremena u kojem su živjeli. Svaka osoba od 7 do 77 godina će uživati u priči o samohranom ocu koji prihvaća posao noćnog čuvara u muzeju kako bi spasio svoj ugled kod svog sina, ali fora je u tome što se u muzeju nakon zalaska Sunca oživi: kostur T-rexa, mali rimski legionari, voštane figure Huna, Vojnika iz američkog građanskog rata, prepariranih životinja sve do lika američkog predsjednika Therodora Roosevelta. O čemu se tu zapravo radi, saznajte sami kada pogledate film u kojemu glume Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson, Dick van Dyke i mnogi drugi, a režijski ga potpisuje Shawn Levy. Scenarij je nastao prema knjizi našeg Milana Trenca. Ovo je jedna od boljih uloga Robina Williamsa koji se pokazuje kao jako dobar glumac za djecu (prisjetimo se samo uloga u filmu Ms. Doubtfire, glasa kojeg je dao duhu u Aladinu), a Stilller je također dobro odradio svoju ulogu, uz par jako dobrih improvizacija (zezanje sa razglasom u muzeju). Jedina nelogičnost mi je činjenica da Rimljani pričaju engleski, a Atila Bič Božji ne, a po čemu su se razlikovali (ajd dobro, Atila je bio barbar, Rimljani su imali bar neku civilizaciju, al opet...)
Jedina mana filma jest ta da je namjenjen jednoj speicifičnoj publici, tj. djeci. Iako sam napisao da je to film za sve generacije, mladi previše neće uživati jer nema previše toga što njih zanima. Ali ako se to izbaci, dobijete film koji, objektivno, treba nagraditi peticom jer pogađa svoju publiku sadržajem, ali i poukom koju nosi. Koja je to pouka? Pogledajte film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nibiru666 14.08.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Nemojte ih potrošiti

Ben Stiller i Owen Wilson odličan su mi par u svim komedijama. straši me dan kad će se njih dvoje izlizati ali svjestan sam da će do toga doči jer tako je to sa komedijašima. Za primjerr Jim Cary. I iako će taj dan doči nemoramo ga požurivati sa ovakvim filmovima za djecu i obitelj. Definitivno im više stoje nazovimo ih "ozbiljnije" uloge gdje se humor ne svodi na dinosaure sa kostima i mini strelicama koje te pikaju.Moram dodati i apsolutnog prvaka u takvim obiteljskim komedijama Robina Williamsa koi taj žanr još više pojačava.(pedofilčina prljava). želim im stvarno manje ovakvih filmova a nakon ovoga im preporučam triler kako bi se ova mlaka voda pomješala sa ljutom i dobila se jedna srednje mlako ljuta komedija.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 16.06.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Već viđeno

Mene i nije baš nasmijao ovaj film, naprotiv bio mi je prenaivan. Ben Stiller se potrudio i to je ispalo OK, slažem se da su neki likovi u filmu neiskorišteni, a kako nisam ljubiteljica Owena wilsona on mi je nekako smetao. Svaka obitelj će moći uživat u filmu ali će ga brzo zaboravit. Definitvno izgleda kao nastavak Jumanjia samo s radnjom u jednoj zgradi. Jako mi se svidio Robin Williams u ulozi predsjednika ali i da ga je bilo više ne bi uništio film. Film nemože previše razočarat jer nije ni mnogo dao,pa stoga ako vam se da,zašto ne!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 12.06.2007 Ocjena recenzije : 2.0

Ben Stiller i Owen Wilson ==super par

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

devlishus 09.06.2007 Ocjena recenzije : 1.5

jumanji dva

mucni brak zamjenjuje mrak poslom na kojem bas nista nije normalno,al sta danas je.film za cijelu obitelj

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 05.06.2007 Ocjena recenzije : 4.0

Film za najmlađe

I prije nego sam pogledao ovog filma, imao sam određene rezerve prema njemu zbog dvije činjenice. Prvo, Stiller tumači glavnu ulogu u ovom obiteljskom filmu, a njega nisam navikao gledati u takvim filmovima i mislim da mu više odgovaraju uloge u malo komedijama ''za starije''. Drugo, zbog gomile specijalnih efekata i zbog slične priče bojao sam se da se film ne pretvori u neku vrsti nastavka meni očajnog ''Jumanjija'' (k tome i Williams se pojavljuje u ovom filmu.)
Odgledavši film, mogu reći da me nije previše razočarao, već da sam dobio upravo ono što sam i očekivao od njega, solidnu obiteljsku komediju koja će se najviše svidjeti mlađima i koja će sigurno biti glavni filmski adut mnogim tv kućama za božićne i novogodišnje blagdane.
Ekipa koja se okupila na filmu je solidno odradila svoj posao. Stiller se relativno dobro snašao u ulozi koja mu nije prirodna, te ima i dobrih i loših trenutaka (dobra-scena šamaranja s majmunom, loša-scena sa Atilom koji mu se rasplače na ramenu). Ipak najbolje likove su ostvarili Wilson i Coogan kao minijaturni kauboj i rimski vojnik, te stara garda Gugino-Dyke-Rooney kao ostarjeli čuvari. Također meni osobno kao dobru stranu istaknu bih i to što redatelj Levy je lik predsjednika, kojeg glumi Williams, sveo samo na nužno i nije dozvolio preveliko glumatanje Williamsa, što bi sigurno samo naštetilo filmu. Loše strane su neiskorišteni likovi djevojke koja radi u muzeju,direktora muzeja, te Stillerove žene. Još kao nedostatak (odnosno, takvo što se i očekivalo) je to što specijalni efekti prevladavaju nad komičnim elementima kojih je svakako moglo biti više u filmu. Svejedno, kombinacijom svega navedenoga dobili smo prosječan film koji ne ni trebao nikoga previše razočarati, a sigurno će se najviše svidjeti najmlađima.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: