Pobuna u kokošinjcu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pobuna u kokošinjcu

Pobuna u kokošinjcu

Chicken Run (2000.)

20th Century Fox Home Entertainment / Blitz film i video

83' akcija, animirani, obiteljski

Režija:           Peter Lord

Uloge: Mel Gibson, JuliaSawalha, Miranda Richardson, Jane Horrocks, Lynn Ferguson, Imelda Staunton, Benjamin Whitrow, Tony Haygarth, Tomothy Spall, Phil Daniels

Scenario:        Peter Lord, Nick Park, Karey Kirkpatrick, Randy Cartwright

Producent/i:   Jacky Chrisp, Jake Eberts, Jeffrey Katzenberg

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Pobuna u kokošinjcu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.14
14
0.00

Tvorci 'Wallacea i Gromita' udružili su se sa Melom Gibsonom ne bi li nam približili priču o borbi za slobodu zatočenih kokoši.

Ime Petera Lorda i Nicka Parka vežemo za legendarni 'Wallace i Gromit' serijal glinene animacije koji je nedavno doživio i reinkarnaciju u obliku cjelovečernjeg filma. Ipak, tek su 'Pobunom u kokošinjcu' stupili na veliku scenu.

Radnja filma smještena je u kokošinjcu na farmi okrutne gospođe Tweedy čiji vjerni asistent sumnja da su se kokoši organizirale te da nešto spremaju. Glavni organizator nebrojenih pokušaja bijega je Ginger koja uz pomoć ostalih kokoši nastoji pobjeći iz visokom ogradom omeđene farme.

Nakon niza neuspjeha optimizam im vraća 'leteća kokoš' Rocky (Mel Gibson) koji pada s neba. Ginger i ostale kokoši zaključuju da kokoši mogu letjeti te da će tako najlakše doći do slobode. Ginger uspjeva nagovoriti foliranta Rockyja da ih nauči letjeti što će se pokazati kao nemoguća misija.

i.k.