DOA: Dead or Alive - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      DOA: Dead or Alive

DOA: Dead or Alive

DOA: Dead or Alive (2006.)

MGM, The Weinstein Company / Blitz film i video

87` akcija, avantura

Režija:           Corey Yuen

Uloge: Devon Aoki, Sarah Carter, Natassia Malthe, Matthew Marsden, Jamie Pressly, Eric Roberts, Holly Valance

Scenario:        J.F. Lawton, Seth Gross, Adam Gross, Granz Henman

Producent/i:   Mark A. Altman, Paul W. S. Anderson, Jeremy Bolt, Bernd Eichinger

Zemlja:          SAD, Njemačka, UK

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

DOA: Dead or Alive

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.20
15
0.00

Tri oskudno odjevene ratnice bore se za život ili smrt na turniru kojeg organizira zločesti Eric Roberts u novome filmu Coreya Yuena (`Transporter`). Tko voli, nek` izvoli!

Donovan (Eric Roberts) svake godine na svome otoku organizira Dead Or Alive natjecanje u kojem sudjeluju najbolji svjetski fajteri. Ove godine to su Tina (Jaime Pressly), Christie (Holly Valance) i Kasumi (Devon Aoki). I dok Donovan, čini se, ima skrivene namjere koje ne slute na dobro, svaka od djevojaka ima svoje razloge zbog kojih je prihvatila poziv na natjecanje. Kasumi traži svoga nestaloga brata, Christie s još jednim natjecateljem nastoji opljačkati Donovana, a Tina se mora boriti s tatom hrvačem.

`DOA` je ekranizacija popularne istoimene Tecmove videoigrice, a redateljskog se posla primio Corey Yuen, nama najpoznatiji po `Transporteru` s Jasonom Stathamom. Svjestan nedostataka u priči i logici, Yuen je naglasak stavio na konstantne scene borbi i na glavne glumice koje se, kako većina kritičara naglašava, tuku u vrlo oskudnim krpicama. Sam film krcat je specijalnim efektima, borbe su smještene u egzotične ambijente (hramovi i sl), a koristeći se tehnikama slow motiona, freez frameova i split screena, Yuen je naglasio retro-okus cjeline.

`DOA` inače spada u skupinu filmova koji sami sebe ne shvaćaju previše ozbiljno, što nije promaklo ni budnome oku svjetske kritike. Glavne su zamjerke upućene činjenici da je film doslovan `prijevod` videoigrice (Joel Meares iz Urban Cinefilea) pa kada neki od likova pobijedi, pojavi se i naslov koji to objavljuje. No, većina se slaže da je riječ o ostvarenju koje barem nije dosadno. Najbolje je to sažeo Rich Cline: `Da, ovo je zaista grozan film. Ali je ujedno i jako zabavan.`