Ubojstvo s nakanom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ubojstvo s nakanom

Ubojstvo s nakanom

Murder in the First (1995.)

Warner Bros.

122' drama, triler

Režija:           Marc Rocco

Uloge: Christian Slater, Kevin Bacon, Gary Oldman, R. Lee Ermey, Embeth Davidtz, William H. Macy, Brad Dourif, Stephen Tobolowsky, Mia Kirshner, Kyra Sedgwick, Ben Slack, Stefan Gierasch

Scenario:        Dan Gordon

Producent/i:   David Wolper, Marc Rocco, Mark M. Wolper

Zemlja:          SAD

Linkovi:

IMDb

Ubojstvo s nakanom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

U lipnju 1934. godine na otočiću Alcatrazu otvoren je zloglasni zatvor iz kojeg je,  za vrijeme upravitelja Jamesa Humsona, bilo nemoguće pobjeći.

Četiri godine nakon otvaranja zatvora četvorica mladih zatvorenika neuspješno su pokušala pobjeći iz Alcatraza. Dvojica su poginula, a na životu je ostao policijski doušnik, zbog kojeg je bijeg i propao i 25-godišnji Henri Young, siromašni mladić, koji je krađom od pet dolara htio prehraniti gladnu sestru Rosettu.

Iako je Henri počinio laki prijestup i to pod olakotnim okolnostima, sadistički pomoćnik upravitelja zatvora je baš njega odabrao za nemilosrdni tretman preodgoja. Na tri godine ga je bacio u vlažnu i pljesnivu tamnicu i podvrgavao ga nemilosrdnoj psiho-fizičkoj torturi kojom mu je uništio volju za životom i doveo ga do samog ruba ludila. Nakon toga ga je pustio iz tamnice, a Henri je u zatvorskoj kuhinji bezrazložno i pomahnitalo ubio kolegu zatvorenika.

Henri je nakon događaja u kuhinji optužen za ubojstvo prvog stupnja, a njegovu je obranu preuzeo mladi javni branitelj James Stamphill. Iako se na prvi pogled čini da je slučaj izgubljen, James uz pomoć svoje kolegice i bivše djevojke Mary McCasslyn shvati da je izmoždeni zatvorenik žrtva psihopata Glenna.